14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Crucea Roșie Sibiu a premiat Sanitarii Pricepuți

Știri din Județ

Concursul Sanitarii Pricepuți, este cel mai vechi concurs școlar care se desfășoară în România. Din 1962, an de an, sute de elevi si liceeni participă și își etalează cunoștințele de prim ajutor, sub atenta supraveghere a reprezentanților de Cruce Roșie. Concursul presupune o probă teoretică dar și o probă practică cu 2 victime. Fiecare echipaj e format din 5 elevi și o rezervă.


La noi, la Sibiu, am avut parte de bucuria întâlnirii cu acești copii minunați sâmbătă, 15 iunie, la Sala Transilvania, unde 70 de tineri ne-au uimit cât de bine știu noțiunile de prim ajutor.

Publicitate

Au participat 14 echipaje atât de la gimnaziu cât și de la liceu dar și unii și alți au fost foarte bine pregătiți de profesorii lor de biologie.

”Suntem onorați că Sala Transilvania Sibiu a devenit împânzită de embleme ale Crucii Roșii purtate de tineri care știu prim ajutor mult mai bine decât majoritate adulților. Bravo copii! Nu contează ce loc ați câștigat, contează că într-o situație reală, voi chiar știți cum să acordați prim ajutor. Mulțumesc tare mult voluntarilor prezenți fără de care nu putem derula acest concurs dar și Consiliul Judetean Sibiu și Sala Transilvania Sibiu pentru găzduire” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu.

Clasamentul a fost următorul:

LICEU

Locul 1 Colegiul Național ”Octavian Goga”

Locul 2 Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”

Locul 3 Colegiul Tehnic ”Cibinium”

GIMNAZIU

Locul 1 Colegiul Național ”Octavian Goga”

Locul 2 Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” Sibiu

Locul 3 Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu

Au mai participat elevi din Cisnădie, Loamneș, Sadu dar și elevi de la școli din municipiul Sibiu. Le mulțumim tuturor pentru participare și dorim succes echipajului de pe locul 1 la faza națională.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri