17.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Triada MTB Păltiniş 2024 în 29-30 iunie 2024

Știri din Județ

Calendarul 2024 al Triadei MTB continuă în weekendul 29-30 iunie la Păltiniş Arena cu cea de-a doua competiţie. Staţiunea din apropierea Sibiului va fi vizitată de elitele MTB-ului din ţară, dar şi de participanţi din toate celelalte categorii, iar organizatorii speră la o creştere a numărul de înscrişi faţă de evenimentul de anul trecut.


A 13-a ediţie a Triadei MTB a început cu etapa de la Avrig, în 13-14 aprilie. Competiţia de la poalele Munţilor Făgăraş a adunat la start peste 850 de concurenţi din toate colţurile ţării, atât copii sub 14 ani, cât şi rideri profesionişti şi amatori, pregătiţi de traseele intense dar şi bine preparate de echipa de organizare.

Cu un renume răsunător în calendarul de mountain bike naţional, Triada MTB se află în rândul competiţiilor de top din ţară prin traseele puse la dispoziţie, calitatea organizării fiecărei ediţii şi a sponsorilor şi partenerilor care fac posibilă desfăşurarea acestora din fiecare sezon. Ca dovadă, în acest an, se aşteaptă un număr total de peste 1500 de participanţi pentru toate concursurile organizate de-a lungul sezonului.

În acest an Triada MTB Păltiniş va găzdui şi două competiţii importante de performanţă din calendarul Federaţiei Române de Ciclism.

Ziua de sâmbătă, 29 iunie, va fi dedicată curselor de XCO (Cross Country Olympic) atât pentru riderii licenţiaţi la FRC, cât şi pentru amatorii foarte bine pregătiţi. Sportivii cu licenţă activă vor putea puncta în clasamentul Cupei României de XCO, competiţia fiind cea de-a doua etapă a acestei serii.

Probabil cea mai aşteptată şi intensă cursă de XCM (Cross Country Maraton) din ţară va avea loc a doua zi, pe 30 iunie. Geiger MTB Challenge se organizează în zona Sibiu pentru a 17-a oară şi va oferi participanţilor trasee pentru toate nivelurile de pregătire: Albastru (15 km), Roşu (35 km) şi Negru (77 km). şi totul cu o miză suplimentară întrucât competiţia va găzdui anul acesta Campionatul Naţional de XCM.

Organizatorii menţin tradiţia din ultimii 2 ani şi vor avea în program 2 concursuri dedicate pasionaţilor de biciclete electrice:

– Sâmbătă – eMTB XCO

– Duminică – Geiger eMTB Challenge

Pentru mai multe detalii legate de competiţii accesaţi pagina oficială a organizatorului – https://triadamtb.ro/triada-mtb-paltinis/

Eveniment cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor