20.2 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

COD PORTOCALIU în județul Sibiu – vijelii, descărcări electrice și grindină

Știri din Județ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu valabilă în intervalul 2 iulie ora 10:00 – 3 iulie ora 10:00 în județul Sibiu.

Se preconizează că vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70-90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50-70 l/mp.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns la posibilele situații de urgență care ar putea apărea în contextul fenomenelor meteorologice prognozate, la nivelul ISU Sibiu s-a activat Grupa Operativă și au fost înștiințate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea activării Centrelor de Permanență.

Publicitate

SFATURI UTILE!

-curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

-În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

-Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

-Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri