14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din țară, celebrează 80 de ani de la înființare

Știri din Județ

Junii Sibiului celebrează sâmbătă, 6 iulie, pe scena Festivalului „Bujorul de Munte”, la Gura Râului, 80 de ani de la înființare.

Junii Sibiului s-au născut în 1944, din iniţiativa maestrului coregraf Ioan Macrea şi s-au transformat din formaţie de amatori în ansamblu profesionist, adevărat ambasador al culturii tradiționale de pe întreg cuprinsul României.


În anul 1944 din dragoste pentru jocul popular, Ioan Macrea a strâns în jurul său câţiva tineri, punând bazele unei formaţii de jocuri fecioreşti; echipa s-a mărit apoi cu fete şi pentru că avea nevoie de un nume răsunător, Ioan Macrea i-a spus JUNII SIBIULUI, cu gândul la satul natal şi la obiceiul cetelor de juni, astăzi parte integrantă a Patrimoniului Imaterial UNESCO, informează juniisibiului.ro

Publicitate
Aflați întreaga poveste fascinantă prin filmul documentar ce va fi proiectat sâmbătă, 6 iulie, ora 22.00, pe scena Festivalului „Bujorul de Munte”, la Gura Râului.

Acest eveniment este parte integrantă a proiectului „Aniversare Junii Sibiului 80 de ani. Hub pentru tradiții”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul este o „Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”.

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Judetean Sibiu.

Manager: Silvia Macrea

Sursa: Facebook – Centrul Creaţiei Junii Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia