17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Bărbat încătușat la Vurpăr. Acuzații grave aduse agenților de Poliție!

Știri din Județ

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, domiciliat în localitatea sibiană Vurpăr, aduce acuzații grave agenților de Poliție veniți în urma unui apel la 112. Polițiștii sunt acuzați că l-au bruscat, intimidat și încătușat forțat.

Evenimentul neplăcut s-a petrecut ieri, în jurul orei 15:00 – 16:00. În urma unui apel la 112, o vecină a reclamat faptul că a avut o ceartă intensă cu bărbatul iar acesta este recalcitrant. Totul ar fi pornit de la un animal lăsat nesupravegheat iar de aici, spiritele s-au încins rapid.

Ajunși la domiciliul bărbatului, agenții sunt acuzați că l-au trezit din somn pe bărbat, insistând la poarta casei și la geamuri. Conform familiei bărbatului, agenții au avut un comportament neprofesionist, insistând mereu pe faptul că dacă nu se conformează, îl vor încătușa, deși bărbatul discuta calm și coopera. Mai departe, agenții de Poliție de la Secția din Șelimbăr sunt acuzați ca l-au bruscat pe bărbat, l-au aruncat într-un șanț și i-au rupt mâna.

Sibianul îi mai acuză pe agenți și de rele tratamente, fiind lovit repetat peste mâini. Dus la secția de Poliție, agenții ar fi refuzat să solicite o ambulanță, deși bărbatul acuza dureri mari la mână. Doar când mâna a început să se umfle destul de tare, agenții au solicitat un echipaj SAJ. Ajuns la spital, bărbatul a fost operat de urgență la mână.

Conform Spitalului Sibiu, bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ieri, 10 iulie 2024, în jurul orei 18:00, având un traumatism la membrul superior drept și escoriații la antebrațe. A fost internat la Secția Ortopedie, unde s-a intervenit chirurgical asupra traumatismului suferit și rămâne sub supravegherea medicilor specialiști.

Familia se teme pentru viața bărbatului încătușat

Apropiații, sunt șocați și revoltați de vestea internării în spital a bărbatului, aceștia spunând că totul se putea rezuma la un avertisment sau o amendă, nu cu o asemenea brutalitate. Bărbatul a suferit acum câțiva ani o operație pe inimă și este cunoscut și cu alte afecțiuni medicale.

Așa arata mâna stânga a bărbatului încătușat
Așa arata mâna dreaptă a bărbatului încătușat. Acesta a fost operat și primește îngrijiri medicale
Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu are altă variantă

Conform IPJ SIBIU, agenții au recurs la încătușare doar după ce bărbatul ar fi avut un comportament agresiv, refuzând legitimarea și adresând injurii. Atunci, agenții l-au imobilizat și transportat la secție. De acolo, IPJ SIBIU confirmă faptul că a fost solicitată o ambulanță iar bărbatul a ajuns la spital. Pentru problemele făcute agenților, bărbatul a fost amendat cu suma de 1000 de lei.

La data de 10 iulie, în jurul orei 13:00, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au fost solicitați să intervină pentru a aplana un conflict verbal în care au fost implicate două persoane din localitatea Vurpăr. Apelanta reclama faptul că a avut un conflict verbal cu un vecin care și-ar fi lăsat cabalina la păscut pe o zonă verde ce îi aparține. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului reclamat pentru a lămuri situația de fapt dar și pentru a detensiona și media escaladarea conflictului între cei doi vecini. La domiciliul bărbatului, polițiștii s-au confruntat cu un comportament verbal agresiv manifestat de către acesta, iar în ciuda apelurilor repetate de a adopta un comportament civilizat, de a se legitima, bărbatul a continuat să se manifeste recalcitrant, să le adreseze injurii și chiar să se apropie agresiv de polițiști, motiv pentru care i s-a adus la cunoștință că se impune încătușarea și conducerea la sediul Postului de Poliție Vurpăr pentru dispunerea măsurilor legale. Bărbatul nu s-a supus nici acestei măsuri, opunând în mod constant rezistență fizică în momentul în care polițiștii au procedat la manevra încătușării, fiind necesară utilizarea forței în vederea încătușării. La sediul Postului de Poliție Vurpăr, bărbatul a acuzat dureri la nivelul umărului, fiind solicitată intervenția unui echipaj medical. Pentru injuriile adresate, comportamentul manifestat și refuzul de a se legitima, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991, republicată.” a transmis IPJ SIBIU la solicitarea Sibiu Independent

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu