17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Apă Canal Sibiu liniștește populația – „nu există pericolul unei crize de apă”

Știri din Județ

Canicula din ultimele zile a dus la scăderea debitului apei din gospodăriile sibienilor. Însă acest lucru nu este alarmant, deoarece Sibiul are rezerve importante de apă iar o criză este exclusă.

Conform reprezentanților APĂ CANAL S.A Sibiu, în ultima perioadă s-a constatat o creștere semnificativă a necesarului de apă, ca urmare a intervalului canicular prelungit. Însă rezervele de apa ale Sibiului si a celorlalte zone din aria de operare sunt suficiente si nu există pericolul unei crize de apă. Totuși, există probleme în alimentarea cu apă potabilă, în special special în orele cu vârf de consum, în zonele în care rețelele de distribuție apă potabilă sunt subdimensionate. Mai exact, au un diametru prea mic în raport cu dimensiunea reală pe care ar trebui să o aibă sau acolo unde sursa de apă existentă este aleasă artizanal, fără a fi respectate normele tehnice adecvate.

În toate aceste zone nevralgice, Apă Canal Sibiu sau primăria responsabilă derulează contracte de lucrări care în perioada următoare vor rezolva și aceste neajunsuri. Conform specialiștilor de la Apă Canal S.A Sibiu, udatul grădinilor și a spațiilor verzi sunt în mare parte cauza acestor creșteri a necesarului de apă potabilă, care produc în unele zone neajunsuri în deservirea consumatorilor amplasați în poziții defavorizate.

    Publicitate

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultimele Știri

    Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

    Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu