17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Nedeia din Poiana Muierii, eveniment cu tradiție seculară a ciobanilor din Ținutul Momârlanilor

Știri din Județ

Sute de participanți au fost prezenți duminică, 21 iulie 2024, la Nedeia din Poiana Muierii, eveniment cu tradiție seculară a ciobanilor din Ținutul Momârlanilor, ce își întinde rădăcinile la confluența județelor Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Hunedoara, respectând cu sfințenie și de această dată ceea ce moșii și strămoșii noștri ne-au lăsat ca o comoară peste veacuri.

Anul acesta, la 540 de ani de atestare documentară, Nedeia din Poiana Muierii a avut o semnificație specială, pentru că a marcat și primul hram al noului Schit „Sf. Prooroc Ilie” din Poiana Muierii și trebuie să mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a binecuvântat cu vreme bună.

„Mulțumim tuturor celor care și-au adus aportul la reușita acestui eveniment deosebit din viața comunității momârlanilor: Asociația crescătorilor de animale din Muntele Sterminosu – Poiana Muierii, Parohia Ortodoxă Petrila-Cimpa, Schitul Ortodox Român Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Duminica Mironosițelor. Nu în ultimul rând, mulțumim bucătarilor iscusiți, tuturor ansamblurilor folclorice și dumneavoastră, celor care ați fost prezenți astăzi alături de noi la una dintre cele mai frumoase sărbători tradiționale ale zonei.” – a transmis Vasile Jurca pe pagina de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu