17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

La “Astra Adolescent” tinerii și-au dat întâlnire cu sportivii preferați

Știri din Județ

La programul estival Astra Adolescent de la Biblioteca Județeană ASTRA, tinerii participanți au avut oportunitatea de a întâlni și reprezentanți ai sportului românesc, pe lângă profesioniști din sfera culturii sau a profesiilor liberale.


În dialog cu adolescenții s-au aflat Valerică Găman și Ianis Stoica, fotbaliști în cadrul clubului sportiv F.C. Hermannstadt, și Rareș Uță, baschetbalist la CS Vâlcea.

Publicul a fost numeros și a participat cu întrebări la discuția cu cei trei sportivi. Interacțiunea a fost moderată de către Mihaela Dobrescu, bibliotecară și coordonatoare a programului estival pentru tineret.

„Sportul înseamnă disciplină, muncă în echipă, pasiune, motivație, prietenie și dăruire. Performanța la nivel înalt înseamnă, în egală măsură, efort, sacrificiu și responsabilitate. (…) Este foarte importantă practicarea unui #sport, chiar dacă nu de performanță. Sportul te face mai curajos și mai rezilient, dar ajută și la formarea caracterului și la consolidarea încrederii în sine, a abilităților sociale. Sportul are puterea de a uni lumea și de a inspira oamenii. Sportul, ca și cultura, aduce lumii frumusețe și bucurie.” – sunt doar câteva dintre cuvintele adresate de #sportivi tinerilor în cadrul întâlnirii.

„Mulțumim celor trei sportivi pentru deschiderea pe care au arătat-o în răspunsurile oferite întrebărilor noastre și pentru mediul prietenos pe care l-au creat alături de noi. Ne-am simțit parte a unei mari echipe și am trăit o stare pe care doar sportul o poate aduce în comunitatea oamenilor. Întâlnirea a fost o gură de aer proaspăt, o descoperire a bucuriei, care ne-a inspirat și care ne va motiva spre o viață sănătoasă, un echilibru între sport și prietenie. Rămânem cu amintiri frumoase, cu zâmbete imortalizate în fotografii memorabile și, bineînțeles, cu autografele sportivilor pe care am avut prilejul să îi întâlnim.” – a spus Maia Loloiu, voluntară a Bibliotecii ASTRA, la încheierea evenimentului.


Activitățile Bibliotecii Județene #ASTRA #Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu