14.2 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Medicul sibian acuzat că mergea beat la serviciu, a scapăt! Nu sunt probe!

Știri din Județ

Medicul Iulian Făgeţan, şeful Compartimentului Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a scăpat de sancțiuni. Acum 3 luni, acesta a fost reclamat de mai mulţi colegi pentru faptul că ar acorda consultaţii pacienţilor, el fiind în stare de ebrietate.

Conform surselor Sibiu Independent, medicul chirurg ar fi fost reclamat și de faptul că a intrat inclusiv în sala de operații, tot sub influența băuturilor alcoolice.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a finalizat ancheta. Medicul chirurg scăpa de orice sancțiune după ce faptele reclamate nu s-au putut proba, din lipsă de probe.

„Concluziile cercetării administrative demarată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, după ce un medic angajat al spitalului a fost acuzat ar fi tratat pacienții în timp ce se afla în stare de ebrietate, au fost elaborate. Potrivit comisiei desemnată să cerceteze această speță, nu au fost întrunite probe care să ateste veridicitatea acuzațiilor. Medicii care îl reclamă pe medicul Iulian Făgeţan au adresat o sesizare scrisă conducerii spitalului sibian, în urmă cu aproape o săptămână, în 23 mai, în care scriu printre altele, următoarele: „începând cu luna ianuarie dr. Făgeţan Iulian se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În data de 24.05.2024, zece medici și rezidenți au semnat o petiție conform căreia emiteau acuzații asupra medicului, angajat al SCJU Sibiu, potrivit cărora, începând cu luna ianuarie acesta s-ar fi prezentat la spital și ar fi tratat pacienți, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Având în vedere că prin petiția menționată nu au fost individualizare în concret faptele, semnatarii petiției au fost invitați să precizeze data și intervalul temporal în care l-au surprins pe medicul acuzat în ipostaza reclamată. Ulterior, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a decis demararea cercetării disciplinare a domnului doctor, comisie întrunită la data de 17.07.2024. Analizând toate documentele, membrii comisiei au constatat că nu se impune înaintarea vreunei propuneri în ceea ce privește sancționarea disciplinară a domnului doctor, decizie motivată de faptul că acuzația adusă de cei 10 semnatari nu a putut fi probată.” se arată într-un comunicat de presă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor