12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Muzeul Național Brukenthal găzduiește în acest weekend proiectul artistic „7 ARIE”

Știri din Județ

Sâmbătă, 3 august 2024, de la ora 18.00, la Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare nr.4, Sibiu, va avea loc proiectul artistic 7 ARIE, un proiect creat de Aldo Aliprandi și Marianna Andrigo, fondatorii Vertical Waves Project și Live Arts Cultures. Din 2010, ei interconectează dansul, artele performative și explorarea sonoră.
În 7 ARIE, șase dansatori și o violonistă creează imagini și sunete într-un decor minimalist asemănător unui coridor. În acest spațiu restrâns, explorează o dimensiune de tranziție, evocând tensiuni, riscuri și un sentiment jucăuș față de necunoscut. Temele lor investighează performance-ul de durată, rezistența și compoziția în timp real, utilizând un limbaj care îmbină dansul, filosofia, etica și estetica contemporană.

7 ARIE face parte din Vertical Waves Project, o companie de dans vertical fondată în 2010 de Marianna Andrigo, care este performer vertical din 2002. De-a lungul timpului, proiectul s-a transformat într-un colectiv cu diverși performeri și dansatori care sunt acum parte integrantă a companiei. Munca lor îmbină cercetarea corporală și coregrafică cu abilitățile tehnice necesare pentru a lucra la înălțime folosind frânghii. Performance-urile sunt concepute pentru structuri arhitecturale verticale — cum ar fi clădiri, turnuri și ziduri — care devin spațiul scenic. Aceste structuri, inclusiv copaci și cadre autoportante, se transformă în scene dinamice, permițând producțiilor lor să prospere într-o natură specifică locului, în continuă evoluție.

Evenimentul este organizat de către WASP Studios în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu în cadrul TOWARDS FUTURE. TOWARDS FUTURE promovează diversitatea culturală și responsabilitatea, combinând activitățile culturale și de mediu pentru a atenua schimbările climatice și a spori conștientizarea și responsabilitatea publicului, fiind un program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

WASP Studios este o organizație culturală înființată în anul 2015, pentru a răspunde nevoii de susținere a producției și educației artistice din România, în spațiul alternativ WASP – Working Art Space and Production din București și în colaborare cu organizații și instituții naționale și internaționale. WASP Studios sprijină educația continuă a tinerilor creatori români, producția alături de promovarea artelor contemporane prin acordarea de burse și rezidențe, susținerea de workshop-uri și dezbateri, realizarea de producții și prezentări. Direcțiile de activitate includ dansul contemporan, performance-ul, colaborările transdisciplinare în domeniul artelor vizuale, film, teatru, muzică, new media, precum și deschiderea spre alte zone de cunoaștere puse în relație cu arta contemporană.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri