14.1 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Festivalul Brânzei și al Țuicii – una dintre cele mai mari sărbători a Rășinariului, revine în ultimul weekend din august

Știri din Județ

Festivalul Brânzei și al Țuicii – una dintre cele mai mari sărbători a Rășinariului, a ajuns la ediția cu numărul 21. Festivalul va avea loc în Rășinari, în perioada 24-25 August 2024, pe Valea Ștezii.

Unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, invită sibienii și nu numai, să ia parte la cele două zile de petrecere, muzică bună, târg de produse tradiționale, celebrul bulz ciobănesc, brânzeturi, mâncăruri tradiționale, jocuri și cântece populare.

De asemenea, în a doua zi de festival, rășinărenii doresc să învingă un nou record al bulzului.

Ca de obicei, promovăm producătorii locali, muzica și dansul tradițional, mâncărurile noastre din Mărginimea Sibiului. Vă așteptăm cu drag pentru a vă putea bucura alături de noi! Vă așteptăm la bucate tradiționale, la atelierele pe care le vom organiza, la spectacole! Sperăm ca toată lumea care va ajunge acolo se va bucura și își va aminti, apoi, cu drag despre acest eveniment! Programul va începe sâmbătă la ora 13, vor fi mulți artiști și ansambluri din toată țara, formații de copii și profesioniste. Pe lângă faptul că avem artiști consacrați, încercăm să promovăm și tinerii artiști, mai ales pe cei care participă la Festivalul de la Rășinari „Dumitru Giurcă Notar”, unii dintre ei se lansează și încercăm să le ușurăm ascensiunea în cariera lor”, a explicat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.

Anul trecut, bulzul pregătit în cea de-a doua zi de Festival a măsurat 55 de metri.

„Să sperăm că vom doborî recordul bulzului de anul trecut. Totul ține de oamenii care ne ajută, de cei care ne aduc brânză și mămăligă și sperăm să doborâm din nou acest record la bulzul de duminică, la ora 13. Sperăm să ajungă la toți cei prezenți, pentru ca ei să simtă bulzul din brânză de cea mai bună calitate și mămăliga din zona noastră!”, a mai spus Bucur Bogdan.

Potrivit primarului, și în acest an vor fi oaspeți de peste hotare la Festival, respectiv „frații” din Civrieux, localitate înfrățită cu Rășinariul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș

CSC Șelimbăr are secție de tenis

Marcel Manea este campion mondial la culturism

Accident mortal pe strada Podului din Sibiu