16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Peste 72 de ore s-a luat curentul accidental în orașul Sibiu în această vară. Date oficiale!

Știri din Județ

Demersul SIBIU INDEPENDENT continuă din dorința ca locuitorii municipiului Sibiu să fie corect și transparent informați despre situația energetică. După multe relatări de presă despre pene de curent accidentale din această vară, am solicitat celor de la Electrica să ne pună la dispoziție date oficiale. Surpriză: sibienii au rămas vara aceasta fără curent din motive accidentale timp de 4329 de minute, adică peste 72 de ore!

Conform informațiilor furnizate de Electrica la cererea SIBIU INDEPENDENT, în municipiul Sibiu în perioada 1 iunie 2024 – 24 august 2024, curentul a fost întrerupt neplanificat de 61 de ori. „În instalaţiile de distribuţie energie electrică de Medie Tensiune din Municipiul Sibiu, din gestiunea Sucursalei Sibiu, în perioada menționată au fost consemnate un număr de 61 de incidente – întreruperi cu durata mai mare de 3 minute (evenimente accidentale  care au loc în instalații cu tensiunea de peste 1 kV).”

Timpul total al celor 61 incidente a fost de 4329 minute, cu o durată medie a incidentului de 71 minute. Pe lângă aceste întreruperi medii și lungi de peste 3 minute, au existat și întreruperi neplanificate scurte sub 3 minute. „De asemenea, în perioada 1 iunie 2024 – 24 august 2024 inclusiv au fost consemnate 58 de întreruperi de scurtă durată (întreruperi cu durate între 3 secunde şi 3 minute) defecte cu caracter trecător eliminate prin funcționarea  protecțiilor și automatizărilor sau prin manevrarea echipamentelor telecomandate.” arată reprezentanții Electrica.

Trebuie precizat că toate aceastea au fost întreruperi neplanificate. Pe lângă ele se adaugă întreruperile planificate pentru lucrări de mentenanță.

Principala cauză a întreruperilor accidentale: uzura

Într-un editorial SIBIU INDEPENDENT am sesizat faptul că multe echipamente sunt depășite, uzate sau au fost achiziționate din surse care nu au asigurat o calitate dorită a componentelor. Am fost atunci certați de cei de la Electrica printr-un drept la replică.

Dar, iată, ce spun cei de la Electrica despre cauzele celor peste 72 de ore din vara asta fără curent datorită întreruperilor accidentale din municipiul Sibiu.

„Din numărul total de 61 de incidente, 47 s-au produs din cauza uzurii tehnice, 7 au fost înregistrate ca atingeri accidentale sau din cauză terță (acțiuni externe asupra instalațiilor) 6 incidente au fost consemnate în condiții meteo deosebite (aceste întreruperi neplanificate au fost înregistrate în împrejurările existenței unor multiple avertizări de fenomene meteorologice periculoase și a codurilor de vreme rea, emise de Centrul Regional de Prognoze Meteorologice – CNRPM) și un defect trecător.”

Statistic vorbind, 77% din penele de curent accidentale au fost din cauza uzurii tehnice a instalației și componentelor.

curent electric

Recomandările Electrica pentru sibieni când li se ia curentul

Recomandăm consumatorilor ca în cazul întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie electrică, ce pot apărea din cauza defectării unor instalații/echipamente sau din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, să apeleze Serviciul Call Center Distribuție, la numerele: prefix județ +929 sau TELVERDE, disponibile non-stop:

  • zona TRANSILVANIA NORD (județele CJ, BN,SJ, BH, SM, MM)- 0800.400.929
  • zona TRANSILVANIA SUD (județele AB, SB, MS, HR, BV, CV)- 0800.500.929
  • zona MUNTENIA NORD (județele PH, DB, BZ, BR, GL, VN) – 0800.500.205

Totodată, încurajăm consumatorii să utilizeze canalele de comunicare online. Astfel, la adresa https://www.distributie-energie.ro/suport/sesizari-si-reclamatii/, se poate folosi formularul pentru sesizări și reclamații, iar pe site-ul DEER, la secțiunea https://www.distributie-energie.ro/intreruperi-deer/ utilizatorii pot accesa harta interactivă cu toate întreruperile programate și accidentale, cu informații actualizate.

Utilizatorii vor putea să verifice online, în permanență, dacă locul lor de consum este sau va fi afectat de întreruperile de energie planificate și neplanificate, precum şi ziua și ora la care este preconizată finalizarea lucrărilor de realimentare a utilizatorilor.

De asemenea, Asistentul virtual ChatVolt poate oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică, suport în transmiterea indexului autocitit și va înregistra sesizările privind deranjamentele, printr-o interacțiune automată, rapidă şi ușor de utilizat, simplificând procesul de sesizare a deranjamentelor, oferind asistență automatizată consumatorilor, pentru cele mai frecvente întrebări.

FOTO: Unul din transformatoarele Electrica din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara