12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

ÎNGRIJORĂTOR! La nivel național, 1 din 10 tineri declară că a consumat droguri. În județul Sibiu nu s-a făcut o astfel de statistică!

Știri din Județ

În cadrul unei conferințe de presă organizată în sistem integrat la sediul IPJ, Comisarul Șef Cristina Brașovan – Șefa biroului centru regional de prevenire a consumului de droguri – ALBA IULIA a transmis date despre consumul de droguri în rândul tinerilor, atât la nivel național, cât și în județul Sibiu.

Conform doamnei comisar, siguranța copiilor este obiectivul principal al Ministerului de Afaceri Interne. Pentru anul școlar 2024-2025, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu continuă programele de prevenire și suport. De asemenea, se va accentua formarea cadrelor didactice pentru a se asigura ca în fiecare unitate de învățământ există persoane pregătite pentru a interveni în caz de nevoie. În județul Sibiu, de la începutul anului au fost destructurate 3 grupuri organizate care distribuiau droguri de mare risc. În rândul tinerilor sibieni, consumul de droguri este un trend ascendent, fiind influențat în mare parte de anturaj. Mulți bravează și consumă pentru prima dată droguri, iar apoi intervine dependența.

„Credem că orice copil trebuie să știe că nu este singur în fața problemelor, că oricând poate apela cu încredere la specialiști și pentru că doar împreună putem găsi soluția cea mai bună pentru ei. Încurajăm părinții și profesorii să vorbească deschis, să apeleze la ajutorul nostru, pentru că ei nu sunt singuri, noi suntem alături de ei.” a declarat Comisarul Șef Cristina Brașovan – Șefa biroului centru regional de prevenire a consumului de droguri – ALBA IULIA

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara