16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Liceul Goga din Sibiu este în plin șantier, deși școala a început de luni. Părinții sunt extrem de nemulțumiți!

Știri din Județ

Liceul Național „Octavian Goga” din Sibiu este în plin șantier, deși școala a început de luni. Părinții sunt nemulțumiți și au cerut explicații conducerii liceului. Au venit inclusiv cu varianta de a veni să ajute la curățenie, doar ca elevii să poată începe școala fizic. Începând cu ora 9:00, aproximativ 10 părinți au „protestat” în fața liceului Goga din Sibiu.

Așa cum au promis, reprezentanții Liceului Național „Octavian Goga” din Sibiu i-au primit pe părinți la dialog. Aceștia au declarat faptul că înțeleg nemulțumirea părinților și este într-adevăr o situație neplăcută, însă momentan nu sunt îndeplinite condițiile minime de siguranță pentru elevi, respectiv senzori de fum, sistem de supraveghere video, cheder la geamuri, săli de clasă fără tablele inteligente montate, etc. Conform profesoarei Cercel Monica, care este delegată în funcția de director adjunct, lucrările s-ar finaliza mâine, elevii urmând să se reîntoarcă fizic la ore. Însă fotografiile realizate de jurnaliștii Sibiu Independent arată contrarul, Liceul Național „Octavian Goga” din Sibiu fiind un adevărat șantier, lucrările fiind departe de a se finaliza. În județul Sibiu mai sunt încă 18 școli în care încă sunt demarate lucrări de renovare.

„Legat de reabilitarea, vă pot spune că încă așteptăm să primim spațiul. Deciziile pe care le-am luat au fost potrivite pentru siguranța copiilor, pentru mediul sănătos în care dorim să ne desfășurăm orele atât pentru elevii și profesori. Ieri, spre exemplu, s-a constatat că acel cabinet medical care deservește și învățământul primar și gimnazial nu avea rețeaua electrică refăcută. Doamna doctor face efort împreună cu doamnele asistente să finalizeze spațiul. Încă se lucrează și o să vă invit să vedeți stadiul actual al lucrărilor. Este pe ultima sută! Probabil că vom reuși săptămâna aceasta să terminăm, să finalizăm lucrările și să intrăm în școală. Decizia a fost luată, asumat, în ceea ce privește intrarea în online. Noi am avut ca un plan B această rezervă, dacă șantierul nu este gata, să putem apela la intrarea în online și, în consecință, am solicitat ISJ-ului acest lucru.” a declarat profesoara Cercel Monica

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara