18.1 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Proiectul „Cultura responsabilității” de la Școala „I.L. Caragiale Sibiu” a ajuns la final

Știri din Județ

Luni, 30 septembrie 2024, a avut loc ultima etapă a proiectului „Cultura responsabilității,” inițiat de Asociația „Prichindeii Caragiale” și cofinanțat prin Agenda Culturală 2024 a Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală de clasă din corpul nou al Școlii „I.L. Caragiale”, unde elevii participanți, profesorii implicați, membri ai asociației și invitați speciali s-au reunit pentru a celebra finalizarea proiectului.

Cu această ocazie, a fost prezentat un album al mini-taberei desfășurate în perioada 7-9 august la Porumbacu de Sus, un material ce cuprinde fotografii din timpul activităților realizate, alături de scrisori redactate de copii, destinate generațiilor viitoare. Aceste scrisori constituie o reflectare a experiențelor trăite în tabără și a lecțiilor învățate, reprezentând un mesaj de continuitate culturală care încurajează noile generații să respecte și să conserve tradițiile și istoria locală.

Proiectul „Cultura responsabilității” a reușit să îmbine educația non-formală cu distracția, oferind copiilor o experiență memorabilă prin activități menite să îi apropie de natură și să le dezvolte conștiința asupra patrimoniului cultural, precum și responsabilitatea față de comunitate și mediu. Inițiative ca aceasta demonstrează cum educația se poate extinde dincolo de sălile de clasă, implicând tinerii în activități practice, recreative și culturale.

Publicitate

În încheiere, pr. prot. Vasile Gafton, de la Protopopiatul Avrig, a subliniat importanța legăturilor comunității, afirmând că „Fericirea este aceea care ne ține împreună. Ea ne leagă pe toți. Ea are un caracter comunitar. Este exact ca o tabără de vară în care dorințele noastre se pun la un loc cu dorințele celorlalți pentru a realiza ceea ce ne dorim în fond cu toții. Aceasta este cultura care ne aduce pe toți împreună. Iar, responsabilitatea noastră este aceea de a ne pune în sare de a recunoaște că toți dorim în final același lucru: să fim fericiți. Și astfel, în discuția noastră despre dorința de a fi fericit, inevitabil se constituie o realitate in care sunt incluse cultura, libertatea și responsabilitatea. Suntem, cu alte cuvinte, într-o cultură a responsabilității ale cărei mize sunt libertatea și fericirea.

Partenerii acestui proiect au fost: Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale Sibiu, Școala Gimnazială Racovița, Protopopiatul Ortodox Român Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Măgura Cisnădie joacă la Râmnicu Vâlcea

Apă Canal Sibiu angajează specialist resurse umane