7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Comunicare DGASPC din ciclul Jana nu e moartă, Jana se transformă

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a publicat ieri un comunicat de presă trimis de DGASPC Sibiu (Protectia Copilului) prin care se transmiteau informaţii de presă de la organizaţia SOS Satele Copiilor cu privire la transferul a 25 de copii din Centrul de Plasament Orlat către acest ONG.

Astăzi DGASPC a revenit cu un nou comunicat în care cere imperativ „dezminţiri” presei referitor la informaţiile publicate ieri. Acelea date tot de DGASPC.

De fapt greşeala de comunicare aparţine DGASPC care a trimis un comunicat înduioşător, dar lipsit de informaţii clare şi precise. Astăzi au venit cu rectificări la propriul comunicat pe care le redăm mai jos:

” Cu privire la informația apărută în mass-media locală din data de 09.10.2019, prin care opinia publică era informată de închiderea/desființarea Centrului de Plasament Orlat, dorim să facem următoarele precizări:

  • Obiectivul DGASPC de închidere a centrelor de plasament din structură este în acord cu Strategia națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului pentru perioada 2014-2020, în următorii ani trebuie închise/desființate un număr de 50 de centre de plasament, CP Orlat fiind primul dintre acestea.
  • În momentul de față, Centrul de Plasament Orlat funcționează. În cadrul centrului 58 de copii și tineri beneficiază de măsură de plasament.
  • Pentru 25 de copii, am gasit solutia plasamentului acestora in casutele de tip familial ale Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania. Pentru acesti copii a inceput o noua etapa, mai buna, mai apropiata de ceea ce inseamna mediul familial. Au sansa sa isi faca noi prieteni, sa creasca si sa se dezvolte cat mai frumos. „
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri