spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Peste 400 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 s-au implicat activ într-un proiect de igienizare contribuind, astfel la înfrumusețarea Cartierului Trei Stejari

Știri din Județ

Publicitate

Vecinătate Activă în cartierul Trei Stejari !!!

Proiectul „Vecinătatea activă” a ajuns la cea de-a 5 ediție , iar activitățile din 2019 s-au desfășurat în Cartierul Trei Stejari în lunile septembrie și octombrie pe cele 3 străzi cuprinse în proiect : strada Spartacus, strada Ștefan cel Mare și strada Gheorghe Ţiţeica .

Proiectul și-a propus să contribuie la producerea unor schimbări pozitive și de lungă durata în micro-comunitatea constituită de cartierul Trei Stejari prin dezvoltarea capacității membrilor comunității – cetățeni, companii, ONG-uri – de a lua inițiativa și de a se asocia pentru a îmbunătăți condițiile de trai și calitatea vieții.

Peste 400 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 4, cu saci de gunoi, mături, fărașe, greble în mână s-au implicat activ în acțiunile organizate. Copiii din clasele ÎI-VIII, împreună cu doamnele învățătoare și diriginte au muncit la curățarea zonei din jurul școlii, a parcului de pe str. Gheorghe Țițeica cu mult elan și voie bună. Elevii din clasa a IV-a împreună cu doamna învățătoare Tecău au surprins plăcut printr-o scenetă și o poezie realizate de către elevii clasei cu tema – păstrarea curățeniei. Mulțumim Inspectoratului Școlară Sibiu și doamnei Gabriela Maniu – director al Școlii Gimnaziale nr 4 , pentru realizarea acestui parteneriat în cadrul proiectului.

Mulți copii au mai făcut voluntariat sau au mai participat și la alte activități dar au fost încântați de idee, iar alții au venit din curiozitate. Toți pot învăța ceva din astfel de acțiuni și participarea la proiecte ale comunității o să contribuie la dezvoltarea spiritului civic al fiecăruia.

”A fost o activitate foarte interesanta , iar pe lângă informațiile primite legate de curățenie dar mai ales de reciclare și colectare selectiva, am făcut o curățenie exemplară în fata școlii. O să le arat și părinților ce treaba bună am făcut !!! ”, spune un elev de la Școala Gimnaziala nr 4.

Nu doar cei mici s-au implicat în acest proiect , mai multi voluntari s-au alăturat acțiunilor organizate în cartierul Trei Stejari , menționandu-i în primul rând pe membrii clubului Interact Sibiu care au refăcut marcajele din intersecții, au montat băncuțe și coșuri de gunoi.

La finalul activităților din fiecare vineri, în parcul de pe str. Gheorghe Țițeica, organizatorii au oferit locuitorilor din cartierul Trei Stejari un eveniment muzical ,cu o durata de aproximativ o ora, realizat de Fanfara din Sibiu care a interpretat cunoscute piese instrumentale .

”Micro-comunitățile au un potențial extraordinar care trebuie conștientizat, pus în valoare și exploatat durabil, pentru a reînvia sentimentul de apartenența și implicare la o micro-comunitate – atât de specifice Sibiului în secolul trecut – și pentru a crește calitatea vieții acestora. Am reîncercat sa readucem la viață tradiția sașilor din Sibiu de a se implica fiecare în comunitatea în care trăiește, de a-și face o viață mai bună în zona în care locuiesc (de a ieși în fata casei cu mic cu mare pt curățenia de toamna și alte activități gospodărești), pentru a-și cunoaște vecinii mai bine , a munci si a se distra împreună. – Claudiu Gavrea, președinte Asociația Sibiu 1191.

Acțiunile au fost organizate de către Asociația SIBIU 1191 si sunt cuprinse în Agenda Comunității 2019, fiind cofinanțate de către Primăria municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri