18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Finala Concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor”

Știri din Județ

Miercuri, 30 octombrie 2018, începând cu ora 13:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, Foaier, va avea loc finala Concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor”. Evenimentul încheie cea de-a III-a ediție a concursului desfășurat la Sibiu, proiectul fiind inițiat de Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, alături de ANBPR, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a atrage publicul de toate vârstele. 

Competiția s-a derulat pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani). Pe parcursul celor șapte luni de desfășurare (aprilie-octombrie a.c.), participanții au avut de parcurs câte 10 cărți pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală. Un aspect inedit în cadrul acestei ediții a fost faptul că s-a încurajat lectura în familie. Astfel, în competiție au intrat deopotrivă copii și părinți, fiecare la categoria de vârstă corespunzătoare.

În etapa finală a „Bătăliei Cărților”, ajung participanții care au citit toate cele zece titluri propuse pentru o categorie de vârstă şi care prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare. Participantul cu cea mai valoroasă și convingătoare pledoarie în cadrul evenimentului public final va deveni „Cititorul anului 2019” (pentru fiecare categorie de vârstă), iar volumul care  va obține cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni „Cartea anului 2019”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură, câștigătorii etapei locale urmând să participe la etapa națională. 

Finala Concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor” se va desfășura miercuri30 octombrie, ore 13:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Corp B (Str. George Barițiu, nr.7, parter). La dezbaterea finală, moderatori vor fi câștigătorii ediției precedente, alături de bibliotecarii astriști, sub îndrumarea cărora s-au desfășurat toate activitățile.

Îi așteptăm cu drag pe toți participanții împreună cu susținătorii lor!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri