spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Peste 200 de bucătari din țară și străinătate ne vor prezenta meniuri culinare tradiționale de nuntă

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 17-20 noiembrie Sibiul va fi gazda Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare, un concept unic la nivel mondial, desfășurat în contextul programului european Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Evenimentul are ca temă meniul de nuntă și reunește peste 200 de bucătari din ţară şi de peste graniţe, din ţări precum Malaezia, Butan, Uzbekistan, India, Pakistan, China, Canada şi Australia, sau Statele Unite ale Americii care își vor prezenta obiceiurile culinare prilejuite de sărbătorirea începutului vieții în doi, a nunții.

România va fi reprezentată de către mai multe echipe din fiecare regiune istorică: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crişana şi Dobrogea.

Câte un bucătar va susţine o dizertaţie privind preparatele tradiţionale prilejuite de contextul nunţii din ţara pe care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere) timp de zece minute, iar ceilalţi bucătari vor pregăti şi prezenta preparatele specifice.
Dialogului intercultural și celui interprofesional li se vor alătura produsele locale din întreaga lume, variante diferite ale acelorași preparate, dar și prezentări ale bucătăriilor lumii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi consorţiul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și va debuta duminică, la ora 12, în sala „Veneţia” a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?