5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Şedinţă solemnă la Consiliul Judeţean Sibiu de Ziua Naţională

Știri din Județ

Consiliul Judeţean Sibiu a găzduit astăzi după-amiază o şedinţă solemnă în cinstea Zilei Naţionale a României. Au participat pe lângă consilierii judeţene şi mulţi primari din judeţ, parlamentari, cetăţeni de onoare şi alte personalităţi ale judeţului. În prezidiu, alături de preşedintele CJ, Daniela Cîmpean, au luat loc prefectul Maria Minea, primarul Sibiului Astrid Fodor şi Valentin Ivan, președintele filialei județene Sibiu a Asociației Comunelor din România.

Oaspeții au fost întâmpinați, după tradiție, cu pâine și sare, oferite de o pereche de juni.

Imnul României a fost interpretat de cântăreaţa de muzică populară Mariana Anghel, cadru didactic la Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu.

”Ideea de unitate de-a lungul istoriei în spațiul românesc” a fost prezentată succint de prof.univ.dr. Marian Țiplic, prorector în cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Şedinţa a continuat cu scurte luări de cuvânt din partea gazdei, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și a invitaților.

Ședința solemnă s-a încheiat cu ”Zâmbete și acorduri” de chitară, aduse de 37 de copii din comuna Sadu, grupul vocal-instrumental fiind condus de preotul Liviu Moisiu. Acompaniamentul a fost asigurat de către profesori și elevi ai Școlii Populare de Arte Și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu.

La final invitaţii au dansat Hora Unirii în curtea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cred că astfel de momente ne unesc, ne fac să ne simțim mândri că suntem români, ne conectează cu istoria neamului nostru, ne aduc bucurie și speranță că împreună putem realiza lucruri bune, fiecare din poziția în care suntem”, afirmă Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri