19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Güntner a inaugurat prima fabrică verde din România la Sibiu

Știri din Județ

Prezent din 2014 la Sibiu, cu o fabrică în Zona Industrială de Vest, Grupul Guntner a inaugurat sâmbătă seara cu mare fast o mega-fabrică… verde. Compania produce echipamente de climatizare, fiind numărul unu mondial pe segmentul climatizare industrială. Noua investiţie de la Sibiu într-o fabrică de 30.000 de mp asigură creşterea capacităţii de producţie la nivel global al grupului. Noutatea acestei investiţii de peste 30 de milioane de euro constă în cele peste 7.000 de plante din 100 de specii de pe 3 continente care acoperă peste 13.000 mp în interioriul fabricii. Da, în interior! Stâlpii de beton sunt plini de plante de sus până jos, există insule cu plante luxuriante sau pereţi plini de verdeaţă. Conducerea companiei la nivel global, prezentă la inaugurarea de la Sibiu a declarat că acest concept îl doresc de mult, dar abia la Sibiu s-a putut implementa.

Guntner – Guntner Group – A-Heat

Un neamţ pe nume Guntner a deschis în 1931 în Germania un mic atelier de reparat instalaţii de climatizare. Un concept nou, abia apărut la acea vreme. Firma s-a dezvoltat încet şi a devenit treptat lider naţional de piaţă în Germania. Avântul firmei la nivel global a început după 1990. Odată cu căderea blocului comunist, Guntner a descoperit o piaţă de producţie specializată deja în Europa de Est. În Ungaria la Tata a început expansiunea globală. Astăzi Tata reprezintă cea mai mare unitate de producţie a firmei. Dar fabricile au continuat să apară în Rusia, Mexic, Indonezia, Brazilia etc. Astăzi sunt nouă fabrici.

Odată cu dezvoltarea la nivel global Guntner a devenit Grupul Guntner prin adaugarea a mai multe firme. Toate lucrează în domeniul de bază sau conex firmei iniţiale: echipamente de climatizare. Doar că acestea sunt produse acum nu doar pentru sectorul industrial şi comercial, unde firma a atins vârfuri globale de piaţă, ci şi în o mulţime de alte tehnologii cum ar fi centrele de date, telefonie mobilă, alimentaţie etc.

Extinderea globală a generat apariţia unei corporaţii umbrelă pentru toate firmele numită A-Heat, cu sediul în Austria. Christian Weiser (CEO), Hubert Spegel (CFO), Robert Gerle (CSO) reprezintă conducerea A-Heat la nivel global, toţi fiind prezenţi la inaugurarea de la Sibiu. Gerle a recunoscut că compania a luat un avânt extraordinar la nivel global după 1990, dar mai ales în ultimii 7 ani, având o rată de creştere a cifrei de afaceri senzaţională.

Sibianul din spatele proiectului

Puţini ştiu că în spatele venirii Grupului Guntner în România stă un sibian: Robert Hanea, doctor în drept. Hanea este conform surselor SIBIU INDEPENDENT în top 5 cei mai bogaţi sibieni, dar puţin cunoscut de publicul larg din oraş. Corporaţia A-Heat, printre companiile dezvoltate la nivel global, mai are o mega investiţie deja la activ în România: Therme Bucureşti. Tot o idee dusă la capăt de Robert Hanea. De altfel specialiştii care au lucrat la înverzirea Therme, au contribuit şi la noua fabrică verde Guntner de la Sibiu. Hanea este membru al Consiliului de Conducere A-Heat la nivel global, poziţia câştigată datorită contribuţiei uriaşe adusă de acesta la dezvoltarea corporaţiei.

O lansare în stil american

O inaugurare de fabrică de obicei este un eveniment anost. Invitaţii asistă la discursuri, o tăiere de panglică şi o vizită la câteva puncte cheie din interior. Lansarea de sâmbătă seara a fost însă realizată după tipicul american: covor roşu, rute marcate luminos, orchestra Filarmonică Sibiu, artişti celebri, jocuri de lasere şi video, dineu şi o vizită ghidată prin toată fabrica. Atenţia la detalii a fost una deosebită. Astfel pe parcursul vizitei în fabrică au fost organizate 10 puncte de prezentare a tehnologiilor folosite. Toate prezentările fiind realizate în engleză de tineri angajaţi ai companiei.

Cei peste 500 de invitaţi, mare parte angajaţi ai grupului din Sibiu şi din toată lumea, plus clienţi, furnizori, oficialităţi şi presă internaţională au remarcat gradul mare de automatizare al fabricii. Maşini operate de un om care realizează de 5 ori mai multe piese decât făceau înainte doi oameni o piesă la vechile tehnologii. Investiţiile se văd şi în roboţii autonomi care transportă produsele între diferite puncte din fabrică. Trebuie precizat că din totalul investiţiei, jumătate din fonduri vin din surse guvernamentale.

Galerie Foto:

Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu
Fabrica Guntner Sibiu

Guentner Sibiu Grand Opening Ceremony B
Guentner Sibiu Grand Opening IMG
Guentner Sibiu Opening Executive Board WeiserGerleSpegelHanea B
Guentner Sibiu Opening planted plant B
Guentner Sibiu Opening planted plant B
Guentner Sibiu Opening planted plant B
Guentner Sibiu Opening planted plant B
Guentner Sibiu Opening planted plant
Guentner Sibiu Opening planted plant

Galerie Video:

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Si mai exact cum e aceasta fabrica verde? Nu ati oferit nici o informatie cu privire la nivelul de poluare sau resursele consumate. Flori in ghivece gasesti in mai toate magazinele, fabricile, birourile din Romania. Dupa criteriile autorului acestui articol, fabrica era si mai verde daca era vopsita in verde.

    PS: imi retrag cometariul daca acest articol este o satira…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc