spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

De ce pleacă directorii de la Spitalul Judeţean Sibiu?

Știri din Județ

Publicitate

Directorul financiar al Spitalului Judeţean Sibiu, Horaţiu Cojocaru (foto sus) a renunţat prin demisie din motive personale la funcţie. El a câştigat în aprilie 2019 concursul pentru acest post, pe care l-a mai ocupat în anii 2006-2011. Temporar, postul de director financiar al Spitalului a fost ocupat de economist Ştefania Creţu, până la organizarea unui nou concurs pe post.

Demisia şi-a depus-o şi directorul de îngrijiri al Spitalului, asistenta principală Irina Ionale Rotariu, care ocupa acest post din 2017. Ea este încă pe funcţie în preaviz, conform legii. (foto mai jos).

Irina Ionela Rotariu, director îngrijiri la Spitalul Judeţean Sibiu

Motivul plecării teoretic nu poate fi unul financiar, funcţiile de conducere din Spitalul Judeţean Sibiu fiind retribuite cu peste 10.000 de lei pe lună, conform deciziilor Consiliului Judeţean Sibiu privind bonificaţiile care se adaugă la salariile mărite anterior de Guvern. Deşi aceste posturi sunt pe perioadă determinată, ceea ce blochează posibilitatea unui credit bancar. De asemenea alte posturi din instituţie, gen şef îngrijiri UPU sau alţi şefi de secţii, ajung să aibă salarii mai mari decât cei din conducerea centrală a Spitalului Judeţean.

Horaţiu Cojocaru are 42 de ani şi este membru al PNL Sibiu, venit pe filiera PLD (foto mai jos Horaţiu Cojocaru participă la o şedinţă TNL Sibiu din 2016. Sursa: Facebook). El a fost Director Economic la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu în perioada 2012-2019, aprilie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…