spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

La Tălmaciu se strâng semnături contra staţiei de tratare a deşeurilor

Știri din Județ

Publicitate

În acest week-end 164 de oameni din Tălmaciu au semnat online petiţia lansată contra Staţiei de tratare a deşeurilor pe care Consiliul Judeţean Sibiu doreşte să o ridice în comuna Şelimbăr la limita cu Tălmaciu.

Intitulată „STOP-Stație tratare Deseuri pe terenul Selimber vecin cu Talmaciu, Mohu, Vestem” petiţia a fost pornită de Mihai Achim din Tălmaciu. El şi-a propus să strângă 200 de semnături şi se pare că va reuşi online în timp record. Mai mult alţi concitadini ai săi au demarat azi strângeri de semnături pe stradă în Tălmaciu. Toate semnăturile strânse alături de petiţie vor fi trimise la Primăria Tălmaciu şi la Consiliul Judeţean. Oameni semnatari ai petiţiei online se tem că Staţia va genera mirosuri şi poluarea zonei, deşi cei din Consiliul Judeţean au dat asigurări că nu va fi aşa.

Organizaţia USR Tălmăciu a trimis astăzi o solicitare Consiliului Județean Sibiu pentru a cere informații despre proiectul de construire a stațiilor de tratare a deșeurilor din județ lângă Colonia Tălmaciu. „Cerem informații despre etapele proiectului, beneficii, efecte negative și dacă influențează calitatea aerului și viața locuitorilor din zonă. Este nevoie de o informare clară, pentru a reduce temerile locuitorilor, fiind nevoie de transparentizarea planului proiectului și a deciziilor luate în Consiliul Județean” au declarat reprezentanţii USR Tălmaciu.

FOTO: Scrisoare USR Tălmaciu către Consiliul Judeţean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda