spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Avocaţi sibieni implicaţi în tehnica „împăcării” penale

Știri din Județ

Publicitate

Comisarul șef de poliție Sebastian VEȘTEMEANU, șeful Poliției Municipiului Sibiu a declarat azi într-o conferinţă de presă că tehnica împăcării între infractori şi victimă pe cazuri penale este tot mai des întâlnită mai ales la hoţii profesionişti. El a precizat că sunt avocaţi sibieni care mjlocesc această formă de eludare a condamnării infractorului prins, ducând chiar ei banii victimelor. S-au făcut sesizări la Baroul Sibiu din partea Poliţiei Sibiu şi se aşteaptă decizia acestora privind moralitatea şi legalitatea acestor demersuri.

În România, tehnica împăcării între victimă şi infractor este veche, dar noile coduri penal şi de procedură penală favorizează această metodă, speculată rapid mai ales de hoţii profesionişti. „Este frustrant! Se munceşte mult pentru demonstrarea infracţiunii, se adună dovezi şi apoi apare împăcarea victimă-infractor. Noi le explicăm victimelor că acesta (n.red. infractorul) va rămâne liber şi va continua să fure” a explicat Sebastian VEŞTEMEANU.

Frustrarea poliţiştilor confruntaţi cu tot mai multe astfel de cazuri a fost exprimată şi de comisar șef de poliție Tiberiu – Iulian IVANCEA, șeful inspectoratului IPJ Sibiu: „Majoritatea infracţiunilor soluţionate cu împăcarea părţilor sunt minore, dar sunt şi dosare mari ca metoda accidentul, furturi din locuinţe sau din auto. Sunt deranjante! Oamenii noştri lucrează multe ore să le rezolve”

Veştemeanu a spus că la ora actuală în judeţ peste 50% din furturi sunt făcute de aceleaşi persoane. „Îi ştim, îi dovedim, dar ei se împacă mereu”

Statisticile dosarelor penale pe anul 2019 arată că în judeţul Sibiu din 11.100 de dosare penale soluţionate, doar în 900 s-au dat soluţii de trimiterea în judecată. În majoritatea cazurilor restul a apărut „împăcarea” victimă – infractor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri