spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Filarmonica de Stat Sibiu în cursa premiilor Radio România Cultural

Știri din Județ

Publicitate

Filarmonica de Stat Sibiu a fost nominalizată la categoria ”Muzică” a ediției aniversare a Premiilor Radio România Cultural.

În cursă, alături de Filarmonica de Stat Sibiu, au mai rămas Elena Mîndru –  una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european și trupa de pop melodramatic ”Robin and The Backstabbers”. Premiile Galei Radio România Cultural vor fi acordate în cadrul unor emisiuni speciale care vor fi difuzate la Radio România Cultural, evenimentul public fiind anulat. În cadrul ediției aniversare vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2019.

Chiar dacă prima bătălie a fost câștigată de către Coronavirus (COVID-19), Gala premiilor de la Teatrul Odeon din București fiind anulată, lupta pentru premiul la categoria muzică se va da totuși între muzica pop, jazz și cea clasică. 

Dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu a declarat:

În cel mai turistic județ din România, pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, găsiți cea mai nonconformistă filarmonică. Pentru că-l sărbătorim pe Beethoven și pentru că-l iubim pe Enescu, stagiunea de anul acesta se numește Beethovenescu. Pentru că a fost bastion militar, sediul nostru de azi este un bastion cultural populat de un “comando simfonic” care protejează tot judetul Sibiu. Vă invitam la concertele noastre, dar aveți grijă că suntem mândri nu doar pentru că locuim in centrul țării ci si pentru că probabil suntem singurii care avem toată stagiunea simfonică sold-out. Suntem iubiți de public si sprijiniți de comunitate! Ne mai mândrim că împărțim orașul cu Festivalul Internațional de Teatru, Astra Film Festival, Muzeul Național ASTRA, Biblioteca ASTRA și Muzeul Național Brukenthal. Suntem prieteni cu Dan Perjovshi, Radu Vancu și toată lumea îl cunoaște pe fostul nostru primar. Vrem să vă facem pe toți mândrii, de nominalizarea noastră la Premiile Radio România Cultural.  Urați-ne succes pentru 30 martie când sperăm să fim câștigători. Haideți la Sibiu și vă așteptăm să alergați cu noi la maraton, unde filarmonica fuge după un mare TAM TAM”.

În cadrul ediției aniversare a Galei Premiilor Radio România Cultural vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2019.

La categoria ”muzică” Elena Mândru a fost nominalizată pentru albumul ”Folkloric moods” în timp ce formația ”Robin and The Backstabbers” pentru lansarea albumului alternativ  ”Vladivostock”, a treia parte a trilogiei ”Bacovia overdrive”;  În ceea ce ne privește, Filarmonica de Stat din Sibiu a fost inclusă în lista scurtă și selectă a nominalizărilor pentru  activitatea artistică foarte consistentă din 2019.

Din juriu au făcut parte: scriitorul, traducătorul și criticul literar Bogdan Ghiu, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Adina Dragomir – redactor șef Radio România Cultural, Cristian Marica – redactor șef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru – realizator Radio România Cultural.

Spectacolul public dedicat celei de-a XX-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural, care fusese programat să aibă loc pe 30 martie 2020, la Teatrul Odeon din București, a fost anulat. Premiile Galei Radio România Cultural vor fi acordate în cadrul unor emisiuni speciale care vor fi difuzate la Radio România Cultural. Decizia se subscrie măsurilor anunțate deja de autorități pentru evitarea răspândirii coronavirusului în România. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri