7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Medicii de familie din județul Sibiu au primit echipamente de protecție

Știri din Județ

ACTUALIZARE 30.3.2020:

La sesizarea mai multor medici de familie prezenţi la acţiunea de distribuire de materiale SIBIU INDEPENDENT a întrebat autorităţile şi Fundaţia Comunităţii câte materiale s-au oferit. Astfel informaţia primită de la medicii de familie se confirmă: 10 perechi de mănuşi şi o vizieră de plastic per cabinet de medic de familie. Cei mai prompţi şi transparenţi au fost cei de la Fundaţia Comunităţii.

Directorul fundaţiei, Ciprian Ciocan ne-a pus la dispoziţie factura de achiziţie. Fundaţia a plătit pentru 5.000 de mănuşi, adică 2.500 de perechi firmei de stat UNIFARM SA. Firma este deţinută de Ministerul Sănătăţii. Banii Fundaţiei provin din donaţii de la persoane fizice şi juridice din judeţ. Preţul oferit de UNIFARM este 1,428 lei cu tot cu TVA pentru O PERECHE. Un preţ de cinci ori mai mare decât preţul de vânzare din farmacii de acum o lună. Chiar şi la acest preţ au fost disponibile 5.000 de mănuşi, adică 2.500 de perechi.

ISU Sibiu a răspuns interpelării noastre rapid şi a anunţat că într-adevăr atâtea mănuşi a primit şi le-a şi oferit mai departe medicilor. Rolul lor fiind doar de distribuitori. Prefectura nu a răspuns până acum solicitărilor noastre.

Ciprian Ciocan ne-a pus la dispoziţie şi factura de achiziţie, care este în valoare de peste 61.000 de lei, unde aproape 56.500 lei reprezintă dezinfectant. ” Trebuia să se distribuie şi dezinfectantul, însă din câte am înţeles cei de la Unifarm nu l-au avut în stoc, deşi achitasem în avans. ” ne-a explicat Ciprian Ciocan, care speră ca situaţia stocurilor să se rezolve curând. Conform facturii Fundaţia Comunităţii a plătit pentru 1.250 de kg de dezinfectant. „S-au distribuit şi 300 de viziere de plexiglas făcute de voluntarii din Sibiu” a precizat Ciprian Ciocan.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Fundația Comunitară Sibiu a achiziționat și distribuit materiale de protecție pentru medicii de familie de pe raza județului Sibiu.

În cursul zilei de vineri, 27.03.2020, a avut loc acțiunea propriu-zisă de distribuire de materiale de protecție pentru peste 250 de medici de familie din județul Sibiu. Această acțiune a fost organizată și coordonată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, la baza sportivă „Pompierul”. Aceasta a fost prima rundă de distribuiri, în cadrul căreia medicii de familie au primit mănuși și viziere, urmând cât de curând distribuirea și altor materiale de protecție.

Fundația Comunitară Sibiu a achiziționat echipamentele de protecție în limita posibilităților stocurilor disponibile găsite. „Medicii de familie sunt cei care zilele acestea duc greul în mijlocul comunităților, acolo unde viața merge mai departe și restul afecțiunilor și problemelor de sănătate nu s-au pus pe pauză. Vom continua alături de donatori și instituțiile partenere să contribuim la eforturile salvatorilor din primele linii, chiar dacă și noi ne luptăm cu lipsa echipamentelor de pe piață.” precizează Ciprian Ciocan, Directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu.

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Un cabinet de medicina de familie in care functioneaza un medic si o asistenta au primit 10 perechi de manusi si un plastic din care sa-si confectioneze viziera. Acesta este echipamentul primit de o parte din medicii de familie. Altii nu au primit nici atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș