spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 19 mai, 2024
spot_img

Un medic testat pozitiv COVID la Psihiatrie

Știri din Județ

Publicitate

Un medic din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu, secţia Neuropsihiatrie Pediatrică a fost depistat pozitiv COVID acum două zile. DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică. În urma acestei anchete, s-au făcut următoarele constatări:

Publicitate

În cursul serii de 26.04.2020, în urma confirmării pozitive a testării SARS CoV-2 a medicului, a fost demarată ancheta epidemiologică în cadrul spitalului.

În urma acestei anchete, s-au făcut următoarele constatări:


Ultima prezență, la nivelul secției Neuropsihiatrie Pediatrică, a medicului confirmat pozitiv, a fost în 22.04.2020. Între zilele de 16-22.04.2020, acesta a efectuat doar serviciul de gardă. Nu a mai desfășurat activitate pe secție din data de 01.04.2020, datorită măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalului pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției COVID-19.


Triajul epidemiologic realizat atât în cazul medicului, cât și în cazul restului personalului medico-sanitar și auxiliar înainte de intrarea în tură, nu a pus în evidență simptomatologie COVID-19.
Odată cu instaurarea stării de urgență, activitatea personalului s-a reorganizat conform criteriilor epidemiologice: personalul s-a redus la jumătate, fiind împărțit în două serii – prima a asigurat activitatea în intervalul 1-15.04.2020, a doua în intervalul 16-30.04.2020.


Medicul nu a intrat în contact cu personalul din prima serie, doar cu personalul din seria a doua.


În intervalul 16-22.04.2020, medicul a efectuat doar 3 gărzi, în decursul cărora a luat contact cu doi pacienți (singurii internați), un aparținător care a însoțit pacientul minor la internare și cu personalul medico-sanitar și auxiliar (5 medici, 6 asistente medicale, 6 cadre auxiliare, 2 registratori)


La nivelul secției se respectau toate dispozițiile și măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2; mai exact procedurile și protocoalele privind curățenia și dezinfecția, eliminarea deșeurilor, circuitele pacienților, personalului, alimentelor, instructajele privind utilizarea și purtarea echipamentului de protecție.


Întreg personalul, inclusiv medicul în cauză, au fost instruiți încă de la instaurarea stării de urgență, practic și teoretic, cu privire la măsurile de protecție, inclusiv despre utilizarea echipamentului de protecție și obligativitatea purtării permanente a acestuia pe durata desfășurării activității medicale.

DSP Sibiu a dispus testarea celor doi pacienți, contacți ai medicului confirmat pozitiv, acestea fiind testate în cursul zilei de 27.04.2020, probele fiind în lucru la data transmiterii prezentului comunicat.
Întregul personal al spitalului care a lucrat în perioada 16 aprilie-27 aprilie a.c. va fi testat în cursul zilei de astăzi, 28.04.2020


La nivelul secției de Neuropsihiatrie Pediatrică s-a efectuat dezinfecția
Activitatea secției a fost mutată în altă locație , cu circuite și personal separat (care nu a mai lucrat din data de 15.04.25020)

„Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, mai amplă, pentru a putea fi stabiliți și contacții din afara spitalului. De asemenea precizăm faptul că momentan nu se impun alte măsuri în cadrul spitalului.” a declarat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sfințirea Bisericii Ortodoxe din Cisnădioara

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților