0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

COVID se extinde la fabricile din Sibiu. Primele cazuri confirmate oficial la o fabrică

Știri din Județ

Fabricile din Sibiu sunt luate cu asalt de coronavirus, mai multe cazuri fiind confirmate oficial de către autorități. După ce două fabrici din Cisnădie și-au întrerupt activitatea din cauza mai multor angajați care s-au infectat cu coronavirus, o altă fabrică are deja patru angajați depistați pozitiv.

O ancheta epidemiologică a fost demarată la o fabrică din domeniul industriei alimentare, acolo unde patru angajați au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Fabrica este specializată în producția de conserve.

Sibiu Independent a urmărit acest subiect pe rețelele de socializare și din comentariile utilizatorilor dar și a angajaților, se pare că este vorba despre fabrica Scandia din Sibiu.

Din primele informații oficiale, un număr de 80 de angajați au fost puși deja în izolare la domiciliu și se încearcă aflarea numărului total de persoane care au intrat în contact cu angajații infectați cu coronavirus.

„În cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia.
Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 80 de angajați ai acestei fabrici.
De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță.
Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii.” a declarat Andreea Ștefa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu

„Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, în ceea ce privește numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, astăzi 7 mai a.c., după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajați.

În ceea ce privește sursa infecției persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigațiilor.” a mai precizat Prefectura Sibiu

„Ținând cont de situațiile generate de la debutul pandemiei și până în prezent în cadrul mai multor fabrici din județul nostru, rugăm pe această cale atât  reprezentanții fabricilor cât și pe angajații acestora să acorde o maximă atenție dispozițiilor date de autorități. De asemenea, adresez și către ei aceleași recomandări pe care le facem pentru toți cetățenii județului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acțiunile noastre și să conștientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunități” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș