17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Ordonanţa lui Costache declarată neconstituţională

Știri din Județ

Curtea Constitutionala a decis, marţi, că ordonanţa de urgenţă nr 25 din 2020 promovată de Victor Costache, pe atunci Ministrul Sănătăţii, este neconstituţională. Curtea a votat în unanimitate. Ordonanţa prevedea liberalizarea programelor naţionale de sănătate, printre beneficiarii ei direcţi fiind Spitalul Polisano, unde Costache lucra.

„În argumentarea acestei solutţi, Curtea a reţinut, în esenţă, că actul normativ supus controlului de constituţionalitate a fost adoptat fără respectarea exigenţelor legale şi constituţionale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Legislativ”, a transmis, marţi, CCR.

Publicitate

Victor Costache a demisionat de la şefia Ministerului Sănătăţii la finele lunii martie, în plină stare de urgenţă. El a activat 3 zile în funcţia de consilier onorofic al Ministrului, dar a plecat. Apoi la finele lunii aprilie a demisionat şi de la Spitalul Polisano din Sibiu şi a plecat la un spital privat din Braşov. La finele lunii octombrie anul trecut, când era nominalizat la funcţia de ministru de Guvernul PNL, Costache şi-a depus candidatura la un concurs de medic chirurg specialist la Spitalul Judeţean Sibiu, dar concursul a fost anulat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic