31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Ordonanţa lui Costache declarată neconstituţională

Știri din Județ

Curtea Constitutionala a decis, marţi, că ordonanţa de urgenţă nr 25 din 2020 promovată de Victor Costache, pe atunci Ministrul Sănătăţii, este neconstituţională. Curtea a votat în unanimitate. Ordonanţa prevedea liberalizarea programelor naţionale de sănătate, printre beneficiarii ei direcţi fiind Spitalul Polisano, unde Costache lucra.

„În argumentarea acestei solutţi, Curtea a reţinut, în esenţă, că actul normativ supus controlului de constituţionalitate a fost adoptat fără respectarea exigenţelor legale şi constituţionale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Legislativ”, a transmis, marţi, CCR.

Publicitate

Victor Costache a demisionat de la şefia Ministerului Sănătăţii la finele lunii martie, în plină stare de urgenţă. El a activat 3 zile în funcţia de consilier onorofic al Ministrului, dar a plecat. Apoi la finele lunii aprilie a demisionat şi de la Spitalul Polisano din Sibiu şi a plecat la un spital privat din Braşov. La finele lunii octombrie anul trecut, când era nominalizat la funcţia de ministru de Guvernul PNL, Costache şi-a depus candidatura la un concurs de medic chirurg specialist la Spitalul Judeţean Sibiu, dar concursul a fost anulat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii