spot_img
9.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Directorul sau Stăpânul apei?

Știri din Județ

Publicitate

Problema mirosurilor din comuna Şelimbăr a fost tratată îndelung de ziarul nostru. Am urmărit subiectul îndeaproape, am participat la dezbateri, am făcut anchete. Comunicatul de presă primit şi publicat GRATUIT astăzi de la Apă Canal SA Sibiu a fost însă un exemplu de aşa nu. Să explic.

Aşa nu se trimite un comunicat de presă de pagini întregi care începe cu un lung istoric al staţiei de epurare Sibiu. Este plictisitor şi mulţi nu citesc.

Aşa nu se scrie un comunicat, mai ales în an electoral, de un director de instituţie controlată de politicieni. Să nu uităm că Apă Canal SA este controlată de Consiliul Local Sibiu, adică politicieni. Nu se scrie aşa, în sensul că nu te iei de cetăţeni transformându-i în nişte demoni. Pentru că nu cetăţenii sunt de vină pentru miros. Ei doar anunţă autorităţile. Şi autorităţile, unele, chiar îşi fac treaba.

Aşa nu se fac acuzaţii la adresa altor instituţii fără o minimă documentare. Să arunci cu noroi în alte instituţii, chiar dacă acesta ţi-e obiectul muncii la Staţia de Epurare Sibiu este greşit. Măcar ai bunul simţ şi te documentează. Să scrii că Sistemul de Gospodărie a Apelor Sibiu te-a amendat şi a anunţat presa şi abia apoi pe tine ca Apă Canal SA, este jalnic. Toţi ştim că Garda de Mediu Sibiu a făcut postarea pe Facebook preluată de presă după vizita inopinată la Staţia de Epurare.

Aşa nu se face să spui că şi Poliţia, Garda de Mediu şi Sistemul de Gospodărire a Apelor au greşit. Sau directorul este şi expert juridic peste noapte? La noi, la români, este o vorbă: când trei îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci. În cazul de faţă, când trei instituţii îţi spun că ai greşit, îţi dai demisia. Aşa este moral. Dar Apă Canal SA este o instituţia latifundiară cu stăpân. Directorii de aici se pare sunt pe viaţă, cu predarea cârmei pe alese.

Concluzia mea, ca jurnalist, este că directorul Maier de la Apă Canal SA se crede stăpân şi nu un funcţionar plătit din bani publici. Îmi aduc şi acum aminte tonul de scandal al domnului Maier de la şedinţa cu cetăţenii organizată de Primăria Şelimbăr, pe tema mirosului. Mai avea un pic şi lua de gât cetăţenii, aşa dădea impresia. Poate la dânsul în sat, unde stă, aşa se face, la noi la Sibiu, nu. Domnule Maier dacă mai aveţi onoare, mergeţi cu demisia la Consiliul de Administraţie. Măcar aşa de ochii plătitorilor de facturi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor