Rudele fetiţei căzute în Cibin mai speră

Rudele fetiței căzute acum 5 zile în apa Cibinului în timp ce se juca cu un alt copil, mai speră la un miracol. Au trecut cinci zile de căutări intense, în care au fost folosiți peste 30 de pompieri ISU, bărci pneumatice și echipe de scafandrii. Totul în zadar!

Zeci de oameni din comunitatea romă au intrat în apa Cibinului în speranța că vor găsi trupul fetiței, însă fără rezultat. Disperate, rudele au postat un mesaj pe rețelele de socializare, alături de poza Adelinei, cu speranța că cineva a văzut-o sau are informații despre locul unde ar putea fi.

Aria în care salvatorii au căutat-o pe Adelina se întinde pe 20 kilometri iar intervenția este deosebit de dificilă din cauza debitului crescut și a vizibilității reduse.

ISU SIBIU are în dotare un sonar însă nu este potrivit pentru această misiune

Cea mai bună și rapidă metodă de a găsi un obiect sub apă, este sonarul. Aparatul transmite unde în adâncime și crează o hartă digitală a albiei. Orice obiect de dimensiuni mai mari este vizualizat în timp real, oferind informații prețioase salvatorilor.

Însă, din cauza aluviunilor și vegetației acvatice, aparatul are o utilitate redusă, rezultatele afișate fiind eronat interpretate.

“ISU Sibiu are în dotare un aparat de detecție sonar, acesta fiind utilizat, la nevoie, în misiunea curentă de căutare, desfășurată de pompierii militari pe cursul și malurile râului Cibin.
Din cauza aluviunilor și vegetației acvatice numeroase din interiorul râului Cibin, acest aparat are o utilitate redusă.”
a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU SIBIU

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *