7 elevi de nota 10 la BAC în judeţul Sibiu

Publicitate

S-au afişat rezultatele la BAC 2020 pe siteul bacalaureat.edu.ro şi la avizierele liceelor. În judeţul Sibiu 7 elevi au luat media 10 la Bacalaureat. 4 elevi provin de la Colegiul Naţional Octavian Goga Sibiu, 2 din Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr Sibiu şi unul de la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş.

Cei de la Goga au luat spuma

Absolvenţii de la Colegiul Naţional Octavian Goga din Sibiu au luat 6 din primele 10 medii din judeţ, patru din acestea fiind de nota maximă 10.

În total 1836 de liceeni au luat BAC-ul în judeţul Sibiu anul acesta, înainte de constestaţii. 4 elevi au fost eliminaţi din examen, din care 3 de la Liceul Tehnologic Nicolae Teclu Copsa Mica. Alţi 865 de elevi au picat s-au nu s-au prezentat la examene.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații începând de astăzi, 30 iunie, de la ora 16:00 și până la ora 20:00. Contestațiile pot fi depuse și mâine, 1 iulie, în intervalul orar 8:00 –12:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 5 iulie.

„Suntem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare, excelența nu este un act singular, ci un obicei”, spunea Aristotel. Suntem o școală a excelenței: elevi, profesori și părinți. Rezultatele de la examenul național de bacalaureat – sesiunea 2020 – confirmă încă o dată statutul de Școală Europeană al Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu. În plus, în contextul unic al acestui an școlar, performanța elevilor este cu atât mai meritorie și onorantă. Noi, profesorii, vă mulțumim, dragi bacalaureați!”Director, prof. Laura Dumitru


„Succesul este rezultatul învățării constante, al unei motivații intrinseci puternice și susținute prin exercițiu, precum și al unui parteneriat stabil între toți factorii. Absolvenții de astăzi sunt copiii frumoși la minte și la spirit care, timp de 4 ani, au exersat, în fiecare zi, rețeta unei dezvoltări armonioase a personalității lor. Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu merită cu prisosință acest loc fruntaș între liceele sibiene. Felicitări absolvenților!”Director adjunct, prof. Andra Tischer

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. La nivel național, rata de promovare este de 62,9%, pentru promoția curentă rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoțiile anterioare 25.00%.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, la nivelul județului Sibiu, este de 71,8% Din sesiunea curentă, rata de promovare este 78,23%, iar din sesiunile anterioare, 37%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 4,46%

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1 836 de candidați, dintr-un total de 2 557 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1 725 de candidați sunt din promoția curentă, iar 111 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 148 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

7 candidați au obținut media generală 10;

58 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

23 candidați au obținut nota 10 la proba de Istorie;

35 candidați au obținut nota 10 la proba de Matematică;

69 candidați au obținut nota 10 la proba de Biologie;

2 candidați au obținut nota 10 la proba de Chimie;

15 candidați au obținut nota 10 la proba de Fizică;

17 candidați au obținut nota 10 la proba de Geografie;

15 candidați au obținut nota 10 la proba de Informatică;

23 candidați au obținut nota 10 la proba de Logică și argumentare;

1 candidat a luat nota 10 la proba de Psihologie

La nivelul județului Sibiu nu există unități de învățământ cu procent de promovabilitate de 100%, iar o singură unitate de învățământ are un procent de promovabilitate de 0% (Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, unde 2 candidați au susținut examenul de Bacalaureat).

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele județe:

Cluj (77,8%),

Sibiu (71,8%),

Iași (71,4%),

Brașov (71%),

Bacău (70%)

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Informații detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 (înainte de contestații), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *