12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Vara Filarmonicii deschide publicului două terase ale Sălii Thalia

Știri din Județ

Cel mai tânăr proiect al Filarmonicii Sibiu – ”CONCERTE PE ACOPERIȘ” – debutează sâmbătă, 11 iulie 2020 și va include 12 evenimente programate pe Esplanada și terasele Sălii Thalia. În 26 iulie este programat un ”Concert Extraordinar de ziua lui Brukenthal”, chiar în curtea Muzeului Național Brukenthal. Festivalul se va încheide în 7 august cu un concert de jazz – IconJazz.

Vara Filarmonicii pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu continuă solidaritatea culturală începută împreună cu Teatrul de balet Sibiu – la mai puțin de o săptămână de la închiderea festivalului ”Zilele Muzicale Româmo-Americane” – cu un nou proiect marca Filarmonica Sibiu: festivalul ”Concerte pe acoperiș”. Sub acest generic, timp de 4 săptămâni, au fost programate 12 evenimente muzicale. Muzica acestora este dedicată vocilor sau instrumentelor solo și ansamblurilor instrumentale, cu un program original, repertoriul fiind unul de muzică ușoară, jazz și muzică clasică. Publicul va putea asculta Cvartetul ”Brukenthal”, Cvartetul ”Ilia”, ”Duo Percussionescu”, Cvartetul ”Passione”, Ansamblul ”PlaCello”, Sorin Zlat Quartet, Koszika&The HotShots sau muzicieni ai Orchestrelor Radio.

Proiectul Concerte pe acoperiș este cea mai inedită manifestare muzicală din oraș, excepțională și unică. Pe lângă ideea îndrăgită de mulți, de a se urca la înălțime pentru a vedea frumoasa perspectivă a orașului, noi vă propunem să cunoașteți singura terasă din Sibiu care are deschidere către cele două zone istorice: Centrul vechi – Strada Cetății și Orașul nou – Bulevardul Coposu. Va fi pentru prima dată când această terasă va fi deschisă publicului, iar această inaugurare estivală se va face cu muzică bună” a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cele două terase au fiecare 150 de metri pătrați și, respectând toate normele de protecție în vigoare, vor găzdui aproximativ 50 de persoane la fiecare eveniment.

Primul concert al proiectului va fi susținut de Cvartetul ”Ilia” și este programat sâmbătă, 11 iulie 2020, pe Esplanada Sălii Thalia (acoperișul Casei de bilete), cu începere de la ora 19. Unul dintre cele mai așteptate evenimente va fi însă ”Concertul Extraordinar de ziua lui Brukenthal”, programat duminică, 26 iulie 2020 în Curtea Muzeului Național Brukenthal. Seara va fi deschisă de proiectul ”Uvertura” al ansamblului PlaCello, ansamblu format din cei mai valoroși tineri violonceliști actuali din România și va continua cu un Concert Extraordinar susținut de muzicienii Orchestrelor Radio, ”un adevărat comando simfonic” așa cum a spus dirijorul Cristian Lupeș. Evenimentul, realizat împreună cu Muzeul Național Brukenthal, prefațează sărbătorirea în 2021 a 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal.

Festivalul se va încheia în 7 august cu un concert de jazz realizat în colaborare cu IconJazz și în care protagoniști vor fi Ana Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară, Albert Tajti – pian.

Proiectul ”Concerte pe Acoperiș” este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri