spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Alexandru Ion, #PROŞelimbăr: În pandemie am ajutat comunitatea din care fac parte, Şelimbăr (P)

Știri din Județ

Publicitate

Alexandru Ion, președintele PRO România Șelimbăr, este candidatul pentru funcția de primar al localității. Cel mai tânăr membru al partidului aflat într-o astfel de poziție, a acceptat provocarea alături de o echipă puternică de consilieri locali. Alexandru Ion nu a mai făcut politică şi este dedicat Şelimbărului, localitatea sa de adopţie, unde s-a implicat de ani buni în diverse proiecte comunitare. În acest interviu am încercat să descoperim OMUL Alexandru Ion.

Reporter: Aţi anunţat candidatura la funcţia de primar al localităţii Şelimbăr? Cine este OMUL Alexandru Ion?

Alexandru Ion: Așa cum am spus și la conferința de presă zilele trecute, sunt din Râmnicu Vâlcea, însă am ales să vin în Sibiu și, mai apoi, în Șelimbăr. Am locuit 6 ani în Sibiu, iar de alți 6 sunt aici, în Șelimbăr. Trăim într-o comună istorică, dar, care, în același timp, s-a dezvoltat enorm în ultimii ani. Avem resurse, tineri, voință și multă forță și sunt sigur că vom reuși să facem multe lucruri împreună. Am mai spus-o și o să mai spun: m-am îndrăgostit de aceste locuri. Mai ales că aici mi-am întâlnit soția, pe Romina Maria, și aici am întemeiat împreună o familie. Avem 2 fetițe, pe care le iubim enorm și cu care ne mândrim. Iris are 11 ani, este premiantă, a terminat anul școlar cu media 9,94. Iar Sia, mezina, are 2 ani. Este năzdrăvană, energică, foarte curioasă și ne surpinde pe zi ce trece. Nu pot să vorbesc despre familie fără să îi amintesc și pe părinții mei, care stau în Râmnicu Vâlcea. Ceea ce am învățat și ce am primit de la ei, sufletește vorbind, vrea să le ofer și eu copiilor mei.

Reporter: În conferința de presă aţi vorbit despre proiectele pe care vreţi să le implementaţi în Șelimbăr. Aţi amintit de axele educație, sănătate, administrație și dezvoltare. Puteţi să detaliaţi?

Alexandru Ion: Tot ce am realizat până acum, și mă refer aici la afacerile dezvoltate de mine sau la proiectul pe fonduri europene pe care îl am acum în implementare, am făcut cu gândul la viitor, la cei din jur, la familie și la comunitatea în care trăiesc. Și nu pot să nu mă gândesc la proiecte în educație când eu am 2 fetițe. E normal să îmi doresc ce este mai bun pentru ele, dar și pentru ceilalți copii. Vreau să avem o creșă în localitate, să construim 2 grădinițe, dar și o școală. E foarte important ca cei mici să aibă o educație solidă, de asta depinde tot viitorul lor. Iar după educație contează sănătatea. Încerc pe cât posibil ca eu și familia mea să avem o viață sănătoasă. Sunt pasionat de sport, de ciclism, fotbal, chiar și pescuit și de fiecare dată când avem ocazia, chiar dacă este cam rar, petrecem timp în natură, făcând diferite activități. Tocmai de aceea am în gând, dacă reușesc să ajung primar, să facem ceva și pentru mediul înconjurător. Aici aș aminti gestionara deșeurilor sau modernizarea și administrarea lacurilor de la Sopa. Bineînțeles, îmi doresc să avem și mai multe spații verzi în Șelimbăr. Pentru noi, copiii și părinții noștri.

Reporter: Ne-aţi spus că sunteţi pasionat de sport. Ce altceva vă mai preocupă, cu ce vă ocupaţi timpul liber?

Alexandru Ion: Îmi place să mă gospodăresc, dacă pot să spun așa. Deși poate părea ciudat, sunt pasionat de grădinărit. E nevoie de atenție, drag și implicare. Și este și o activitate care mă relaxează şi îmi dă timp să mă gândesc la proiectele ce le dezvolt.

Reporter: Cum v-aţi ocupat timpul în pandemie, pe lângă activitățile profesionale?

Alexandru Ion: În primul rând, am avut grijă de familie. Și asta fac și acum, și îi îndemn pe toți să facă acest lucru. Dacă îmi permiteţi o mică paranteză, îi rog pe toți să fie foarte atenți în aceeastă perioadă. Trecem printr-o criză sanitară și trebuie să ne protejăm mai mult decât oricând. Revenind la întrebare, am încercat să ajut atât cât am putut și cât am avut timp. Am ales să fac voluntariat în starea de urgență. Sunt implicat în comunitatea noastră, dar și în altele și de fiecare dată când pot să fac ceva pentru cineva, nu ezit. Cum în ultima perioadă au fost oameni ce nu s-au putut descurca singuri, am zis să le dau o mână de ajutor. Voluntariatul a fost făcut la biserică şi ţin să le mulţumesc preoţilor pentru această oportunitate a oferi sprijin. Am văzut cât de mult contează dragostea pentru semenii tăi și îi îndemn pe toți să facă orice gest, cât de mic, pentru comunitatea în care trăiesc.

Reporter: Câteva cuvinte pentru locuitorii din Șelimbăr, în încheiere?

Alexandru Ion: Le mulțumesc pentru că m-au făcut să mă simt ca acasă, în primul rând. Și le garantez că voi face tot posibilul pentru ca localitatea noastră să ajungă și mai sus decât este. Și îi îndemn să se implice și să nu ezite să mă ia la rost, dacă greșesc, și să mă întrebe orice consideră de cuvință. Am de gând să fiu cât se poate de deschis pentru că pe asta se bazează orice început.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…