4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Alexandru Ion, candidatul PRO România pentru Primăria Șelimbăr, proiecte ambițioase: campus școlar și digitalizarea învățământului din localitate

Știri din Județ

Alexandru Ion, președintele PRO România Șelimbăr și candidatul partidului pentru funcția de primar al localității, și-a trasat mai multe linii clare pentru dezvoltarea comunei. Tânărul politician este de părere că la baza oricărei societăți trebuie să stea o educație solidă, desfășurată cu ajutorul unei infrastructuri avansate, în concordanță cu cerințele europene actuale. Tocmai de accea, unul dintre proiectele pe care Ion Alexandru le are pentru Șelimbăr prevedere amenajarea unui campus școlar. Mediu de studiu performant, prietenos cu elevii, profesorii, dar și cu mediul. Sunt câteva dintre caracteristicile proiectului, care pe lângă impactul benefic ce îl poate avea în contextul unei crize sanitare, oferă speranțe pentru un viitor solid din punct de vedere educațional.

Foto ilustrație

Ion Alexandru este conștient de proiectele actuale ale Primăriei Șelimbăr de a construi o grădiniță, dar tot nu va acoperi actuala cerere, care are o tendința de creștere. Soluția sa pentru educație în Șelimbăr este una vizionară, în concordanță cu regulile UE și provocările noilor norme sanitare.

„În mai puțin de 2 luni copiii ar trebui să meargă din nou la școală. Ministerul Educației încă nu a stabilit în ce condiții vor reveni elevii la cursuri. Iar dacă autoritățile centrale încă se gândesc la scenarii, situația nu este la fel pentru părinți sau copii. A fost o perioadă foarte dificilă pentru învățământul românesc, situație creată de pandemia de COVID-19. Însă, în toamnă, nu trebuie să fim luați, din nou, pe nepregătite! Ce se va întâmpla în septembrie? Ce vor face copiii? Ce vor face părinții?”, punctează Alexandru Ion.

„Cu siguranță situația va continua să fie dificilă atât timp cât coronavirusul este printre noi. Cursurile nu se pot desfășura ca în ultimele luni, înainte de vacanță. Știm cu toții cât de greu le-a fost celor implicați, în special copiilor. În Șelimbăr trebuie să luăm măsuri cât mai repede pentru copii și cadre didactice. Amenajarea unui campus școlar este o soluție. Cu siguranță, nu se poate realiza peste noapte, însă este un început și sunt convins că, odată realizat, va ajuta pe termen lung comunitatea noastră, contribuind la dezvoltarea copiilor și nepoților noștri. Campusul ar urma să conțină de la creșă la școală gimnazială, adică tot ceea ce este nevoie în prezent în localitate”, adaugă liderul PRO România Șelimbăr.

Realizat cu fonduri europene, în accesarea cărora Alexandru Ion are deja experiență, campusul va fi bazat pe digitalizare completă. Săli moderne, dotate cu echipamente de ultimă generație, care vor veni în sprijinul procesului educațional. Întreaga clădire a campusului ar urma să fie construită din materiale prietenoase cu mediul, cum ar fi panourile solare, pentru eficiență și economie.

„Trebuie să aducem învățământul din Șelimbăr în prezent, la cerințele actuale. Propun ca atât viitorul campus, despre care am mari speranțe că se va concretiza, cât și actualele unități de învățământ, să se bazeze pe tehnologie. De aceea, copiii din localitate vor beneficia de tablete conectate la internet, pe care le vor putea folosi și la cursuri, și acasă, pentru diferite activități școlare. Luăm în calcul și crearea unei platforme online care să conțină informații din manualele copiilor. Trebuie să privim împreună spre dezvolare”, declară Alexandru Ion.

Candidatul PRO România Șelimbăr dorește să vină și în sprijinul cadrelor didactice. Un exemplu ar fi dotarea sălilor de clasă cu camere web performante astfel încât, în situații nefericite precum pandemia de COVID-19, atunci când copiii nu pot veni în sălile de clasă, învățătorii sau profesorii să facă acest lucru. „Ar fi un alt fel de predare, însă foarte apropiat de realitatea cu care sunt obișnuite cadrele didactice de ani de zile: în clase, în fața unor echipamente performante, își vor putea susține lecțiile în fața copiilor. Iar aceștia din urmă nu vor fi nevoiți să vadă un birou străin sau poate o sufragerie, ci sălile de curs pe care deja le cunosc. De asemenea, ne gândim și la cursuri de formare în domeniul digitalizării pentru cadrele didactice care predau în localitate. Pe lângă tehnologie, este nevoie de profesori care să poată lucra cu echipamente de ultimă generație”, încheie Alexandru Ion.

Amenajarea unui campus școlar și digitalizarea învățământului din Șelimbăr sunt soluții pe termen mediu și lung în ceea ce privește baza unei educații solide în comunitate. Tocmai de aceea, președintele PRO România Șelimbăr va susține și va face tot posibilul pentru implementarea acestui program de care se vor putea bucura zeci de generații de elevi.

De asemenea, printre proiectele destinate învățământului pe care Alexandru Ion le mai are pentru Șelimbăr se mai numără și acordarea de burse de merit pentru copiii din localitate care obțin rezultate remarcabile la olimpiade/concursuri școlare și/sau pe parcursul anului școlar.

Educația nu mai trebuie să fie ‘ca pe vremea mea’, ci una care să pregătească elevii pentru viitor. Mă bucur să văd că tineri politicieni, precum Alexandru Ion, se gândesc să modernizeze învățământul. Elevii au nevoie nu numai de internet, tablete și săli de clasă moderne, dar și de profesori care se pricep să predea online și înțeleg noile tehnologii. Sper ca Ministerul Educației să pregătească din timp profesorii pentru un învățământ de la distanță sau unul hibrid, în cazul în care pandemia va dura mai mult timp”, a declarat Ioana Petrescu, vicepreșesdinte PRO România și coordonator al Consiliului de strategii guvernamentală al partidului.

Alexandru Ion, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit și are 2 copii. Candidează pentru funcția de primar al comunei Șelimbăr pentru că își dorește să ajute la dezvoltarea comunității în care și-a întemeiat o familie. Este un tânăr antreprenor, specializat în accesarea fondurilor europene, pe care dorește să le atragă și în Șelimbăr.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri