spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Horaţiu MARIN, viitorul primar al Sibiului: Sportul trebuie să devină o prioritate pentru un oraş european (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Sibiul a evoluat mult în ultimii ani din prisma turismului internaţional şi naţional. Imaginea bună pe plan mondial a fost dată, mai ales, de evenimentele culturale. Dar un oraş european ca Sibiul trebuie să pună accentul şi pe sport şi timp liber. Cetăţenii urbei noastre au nevoie de mişcare într-o societate prea mult intoxicată de mâncăruri tip junk food. Sunt un adept al sportului şi adesea mă urc pe bicicletă. Proiectele actuale ale Primăriei Sibiu pentru biciclişti sunt mai mult pe hârtie sau vopsite pe trotuar, fără facilităţi reale în teren pentru cei care aleg bicicleta ca mijloc de transport sau doar pentru relaxare. Voi dezvolta reţeaua de piste de biciclete, dar la standardul european.

Stadionul este o altă prioritate pentru mine la îndemnul pasionaţilor de fotbal şi atletism. Investiţia actuală într-un teren situat în oraş este o risipă de fonduri, ineficientă. Dacă ne uităm la ţări mai evoluate în ce priveşte investiţiile în sport, aceste terenuri noi cu facilităţi conexe şi la costuri mult mai mici, se realizează în afara oraşului. Pentru a avea locuri de parcare suficiente lângă, dar şi piste de alergare pentru atletism şi terenuri adiacente pentru antrenamentele sportivilor de la diferite discipline. Un stadion NU este doar pentru fotbal. El trebuie să deservească şi alte discipline sportive, dar poate fi şi o arenă de concerte, dar situat în afara oraşului. O posibilă locaţie este terenul de la Obor lângă târg. Acolo este fezabil să fie construit noul stadion, mai ales că există deja o parcare, cea din târg, iar terenul aparţine Primăriei. Plus accesul este foarte facil având în vedere că este lipit de autostradă. După ce se termină acest stadion la Obor, poate fi demolat cel vechi şi contruit în loc altceva, de exemplu mini terenuri de bachet, fotbal şi alte sporturi pentru amatori.

Sunt necesare investiţii de zone de sport în aer liber pentru adulţi în toate cartierele oraşului. Dar şi de săli de sport la şcolile din oraş, multe având o sală de clasă mai mare pe post de sală de sport. De asemenea cred că trebuie încurajate prin diferite subvenţii cluburile sportive pentru juniori. O investiţie de acest fel în viitori sportivi, este o investiţie în viitorul sănătăţii populaţiei.

Horaţiu MARIN,
candidat ALDE la Primăria Municipiului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri