9 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Huja, primarul Cisnădiei: Motivele reale pentru care s-a amânat reabilitarea unor străzi din Cisnădie și s-au montat limitatoare de viteză în Cisnădioara (CP)

Știri din Județ

Într-un comunicat de presă transmis de Gheorghe Huja, actualul primar al orașului Cisnădie, acesta a enumerat motivele reale pentru care s-a amânat reabilitarea unor străzi din Cisnădie și s-au montat limitatoare de viteză în Cisnădioara

Pentru o corectă informare și eliminarea unor interpretări tendențioase, doresc să clarific situația infrastructurii rutiere din Cisnădie.

Pe aproximativ 40% din străzile Cisnădiei urmează să se intervină pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare, investiție derulată la nivel regional de SC Apă-Canal SA, printr-un proiect cu finanțare europeană. Am decis ca aceste străzi să fie reabilitate după încheierea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, întrucât acestea vor afecta oricum arterele. Doresc să îi asigur pe cisnădieni că modernizarea infrastructurii stradale rămâne o prioritate pentru administrația locală și că toate străzile pe care vor fi încheiate lucrările la rețelele de apă și canalizare vor fi reabilitate și modernizate la cele mai înalte standarde de calitate.

Proiectul din care fac parte Cisnădia și Cisnădioara privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare este unul major și foarte important pentru orașul nostru, reprezentând una dintre cele mai importante investiții pe care le vom implementa, dând astfel orașului o infrastructură modernă, durabilă.


Totodată, doresc să lămuresc situația limitatoarelor de viteză, montate în Cisnădioara : acestea au fost amenajate la cererea mai multor locuitori, care au înaintat Primăriei orașului Cisnădie, atât adrese scrise, cât și cereri verbale în cadrul unor audiențe, reclamând faptul că în localitate se circulă, uneori, cu viteză mult peste limita legală, existând pericolul producerii unor accidente.

Locuitorii din Cisnădioara care au solicitat montarea acestor limitatoare au invocat faptul că localitatea este una turistică, în care se circulă mult pietonal și că circulația cu viteză mare a mașinilor pune în pericol viața adulților și a copiilor, care se deplasează pe jos. Singura motivație pentru amenajarea acestor limitatoare de viteză a fost prevenirea unor accidente rutiere, ale căror victime ar fi putut fi pietonii, bicicliștii, dar și conducătorii auto, scrie Gheorghe Huja, Primarul Orașului Cisnădie

1 COMENTARIU

  1. Ne poate spune Dl primar Huja si motivele reale pentru care Cartierul Arhitectilor a ajuns un cosmar urbanistic si arhitectural? O zona rezidentiala cu locuinte individuale, asa cum a fost aprobata de Consiliul Local prin documentatia de urbanism PUZ aprobat prin HCL 12/2006, a ajuns o zona defavorizata, fara un minim de facilitate urbana. Fara scoala si gradinita, fara infrastructura rutiera corespunzatoare,fara niciun obiectiv de utilitate publica, acum si fara nicio sectie de votare.
    Locuitori discriminati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL