spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Miting ilegal plănuit de o asociaţie la Cisnădie. Un candidat USR la Consiliul Local între fondatori

Știri din Județ

Publicitate

„Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților dorește să organizeze săptămâna viitoare un protest în fața Primăriei Cisnădie privind neînființarea secțiilor de votare în Cartierul Arhitecților, acestea fiind stabilite la 5 km distanță față de cartier, în Cisnădie. (…) Protestul va respecta măsurile legale de anunțare a manifestărilor publice și cele privind starea de alertă.” se anunţa astăzi pe pagina de Facebook a asociaţiei. Jandarmeria Română a publicat pe siteul lor şi pe Facebook la alte proteste de acest gen în această perioadă interdicţia: „Pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente.”

Printre membrii fondatori ai Asociaţiei regăsim pe Haidău Marius Sorin, care apare şi pe lista propusă pentru Consiliul Local Cisnădie din partea USR. De altfel, asociaţia a devenit mai vizibilă în presă vineri când a trimis o scrisoare deschisă liderilor PNL Sibiu pentru a-l forţa pe primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja, să deschidă două secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor. Şi atunci şi acum anunţurile asociaţiei nu sunt asumate de o persoană sau persoane, ci sunt semnate cu „Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților”.

Raluca Turcan, vicepremier, a răspuns astăzi că legea nu a permis un cadru legal clar pentru înfiinţare, desfiinţare şi mutare secţii de vot, dar ieri Guvernul a decis regulile şi în câteva zile vor fi publicate prin Ordin comun. Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie, a declarat pentru Sibiu Independent că a făcut demersuri de câteva luni pentru înfiinţarea unei secţii în Cartierul Arhitecţilor, dar nu a găsit cadrul legal pentru aceasta şi aştepta decizia Guvernului.

Captura anunt Facebook a protestului ilegal
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului