4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EDITORIAL: Metehnele vechi şi noi ale PSD-iştilor

Știri din Județ

Filmarea publicată ieri dimineaţă de SIBIU INDEPENDENT cu candidatul PSD la Primăria Tălmaciu, Neluţu Ciorogariu, cum împărţea ajutoarele venite de la UE, a stârnit reacţii. Prefectura Sibiu a sesizat Poliţia. Cei din Guvern sunt atenţi la situaţie, mai ales că ajutoarele au fost cumpărate de Guvern. Rivalii politici ai respectivului jubilează. Oamenii condamnă tehnicile PSD deja clasice. Iar PSD şi candidatul lor, tac. Da, tac. Toată ziua de ieri am încercat să avem o reacţie a candidatului PSD din Tălmaciu. Nimic. Astă noapte la ora 1 (noaptea ca hoţii?) PSD Sibiu a publicat pe contul lor de Facebook un drept la replică, unde au prezentat şi o decizie a primarului actual PSD din Tălmaciu, din 20 august, în care îl punea pe acest candidat, numit Ciorogariu, să împartă ajutoarea UE. Sâmbătă dimineaţa la ora 7 a venit aceeaşi replică şi pe email la redacţiile din Sibiu.

Normal că nu lăsăm lucrurile aşa. Cel puţin noi. Din start lipsa de reacţie a candidatului Ciorogariu de ieri a surprins. Apoi am iscodit ieri de dimineaţă sursele noastre din Primăria Tălmaciu şi se ştia că merge cu ajutoarea UE, dar de dispoziţia primarului făcută cu o zi înainte, nu ştia nimeni. Apare, firesc, suspiciunea că dispoziţia a fost făcută după apariţia video în presă şi antedatată. Că doar nu este greu când oamenii PSD controlează primăria… inclusiv la nivelul angajărilor făcute acolo. Dar aici vine rolul poliţiştilor şi poate chiar al procurorilor să ancheteze eventualul fals în acte publice.

Mai important mi se pare faptul că acest candidat PSD dădea ajutoare UE. Le ducea acasă la oameni, povestea cu ei… oare despre fotbal sau despre vreme? Şi mai grav este că PSD-ului nu i se pare nimic anormal, măcar imoral în toată povestea. Ei au stat pitiţi toată ziua şi în noapte, târziu, au ieşit cu un document. Ascunderea după documente poate închide gura poliţiştilor, dar nu şi a alegătorilor. Exemplul de la Tălmaciu ne arată că metehnele vechi ale PSD nu s-au schimbat cu noua generaţie politică din partid. Oameni tineri, dar cu aceleaşi apucături. Vorba unui amic: Când ai crescut la umbra unor penali, tot penal vei fi şi tu!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș