spot_img
9.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Vicepremierul Raluca Turcan vine cu lămuriri în ce privește secțiile de vot cerute în Cartierul Arhitecților din Cisnădie

Știri din Județ

Publicitate

Războiul politic declanșat de USR la Cisnădie contra primarului Gheorghe Huja reprezentantul PNL, continuă. După declarațiile virulente de ieri ale președintelui național al partidului USR Dan Barna și al candidatului la primăria Cisnădie din partea USR Rodica Velțan, a urmat replica primarului Gheorghe Huja.

Mărul discordiei reprezintă înființarea de secții de vot în cartierul Arhitecților. Reprezentanții USR declară că primarul nu dorește să deschidă aceste noi secții. Coincidență sau nu, tot ieri, când Barna și Velțan făceau declarații pe această temă, o asociație din cartierul arhitecților intitulată Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a trimis prin intermediul presei o scrisoare deschisă către Raluca Turcan, președinta PNL județul Sibiu, prin care cereau să îl forțeze pe primarul Gheorghe Huja să deschidă două secții de vot în cartierul arhitecților.

Primarul Gheorghe huja declarat ieri în exclusivitate pentru Sibiu Independent că a făcut demersuri de câteva luni de zile pentru deschiderea măcar a unei secții de vot în cartierul Arhitecților, dar că există un blocaj legal și așteaptă decizia Guvernului.

Vicepremierul Guvernului, Raluca Turcan a declarat astăzi în conferință de presă la sediul Prefecturii Sibiu că ieri Guvernul a luat o decizie în privința organizării alegerilor locale norme, metodologii și reguli inclusiv referitoare la înființarea de noi secții de vot. Urmează să fie tot un ordin comun pe mai multe ministere zilele următoare și apoi primarii vor putea aplica acest ordin. Ea a explicat că până la decizia de ieri a Guvernului a existat un vid legislativ în privința înființării secțiilor de vot. Abia acum, după apariția ordinului comun care va apărea, primarii vor avea bază legală pentru a înființa sau a desființa sau a muta secții de vot, a explicat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor