12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Artiști internaționali de mare valoare, protagoniști și câștigători ai Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, vor susține la Sibiu o serie de concerte excepționale

Știri din Județ



Începând de marți, 1 septembrie, în cadrul Stagiunii Camerale George Enescu, vor avea loc o serie de concerte excepționale susținute de câștigători și protagoniști ai Festivalului și Concursului George Enescu: Victoria Vassilenko, Gyehee Kim, Daria Parkhomenko, alături de cei trei frați Zamfirescu, virtuoși ai chitarei clasice.


Victoria Vassilenko și Gyehee Kim marchează concertul de deschidere
Primul concert este susținut de două artiste desăvârșite, câștigătoare ale Concursului Internațional George Enescu în anul 2016 la secțiunile pian și vioară – marți, 1 septembrie, începând cu ora 19:00. În prima parte a recitalului, Victoria Vassilenko va aborda un repertoriu contrastant format din Simfonia nr. 4 de Ludwig van Beethoven / Franz Liszt, respectiv o serie de fragmente din „Spărgătorul de nuci” de P.I. Tchaikovsky. În cea de-a doua parte i se va alătura violonista coreeană Gyehee Kim, alături de care va aborda un program alcătuit din sonatele lui Beethoven.
Victoria Vassilenko s-a născut în Burgas, Bulgaria și a terminat Școala Națională de Muzică din Sofia. Din 2011 a studiat la Colegiul de muzică “Regina Sofia” din Madrid, iar în iunie 2015 a câștigat premiul celui mai bun student al anului, oferit de Regina Sofia a Spaniei. A obținut diploma de licență de la New Bulgarian University, iar în iunie 2019 a absolvit masteratul la Conservatorul din Bruxelles cu prof. Boyan Vodenitcharov.


Victoria este câștigătoarea mai multor premii atât în țara ei natală, Bulgaria, cât și în Italia, Grecia, Republica Cehă, Anglia. A susținut recitaluri în Viena și New York și este solista mai multor orchestre importante. În iulie 2009 a luat parte la Festivalul de muzică de cameră “Musica Mundi” Brussels, Belgia, unde a fost aleasă solista orchestrei “Musica Mundi” condusă de Maxim Vengerov.
Violonista coreeană Gyehee Kim a câștigat marele premiu la Concursul Orchestrei de Cameră Coreene, devenind cea mai tânără câștigătoare din istoria competiției, iar un an mai târziu a debutat la Seul în seria de concerte Kumho Prodigy. De atunci a cântat cu orchestre coreene de top, precum Orchestra Simfonică din Coreea, Orchestra de Cameră din Coreea, crescându-și reputația în țara natală.


Din 2019 trăiește la Munchen, în Germania, unde își continuă studiile la Hochschule für Musik und Theater München. A câștigat premii în mai multe competiții internaționale de vioară prestigioase, inclusiv Premiul I la Concursul Internațional de Vioară „Andrea Postacchini” 2018 sau Premiul I, Premiul Publicului și Premiul Central Aichi Symphony Orchestra la Concursul pentru vioară din Munetsugu Angel 2017, care a inclus împrumutul lui „Rainville” de Antonio Stradivarius timp de trei ani.

Daria Parkhomenko, între pasiunea pentru Rahmaninov și descoperirea lui Enescu
Pianista de origine rusă Daria Parkhomenko este câștigătoarea Concursului Internațional George Enescu din București în 2018, la secțiunea pian, atunci când s-a avântat spre una dintre cele mai complexe și provocatoare partituri din întreaga literatură de pian – Concertul pentru pian și orchestră nr.3 în re minor op.30 de Serghei Rahmaninov.


Tânăra artistă va susține un concert de excepție la Sibiu, vineri, 4 septembrie, începând cu ora 19:00, în cadrul căruia va pendula între muzica compozitorului ei preferat, Rahmaninov, cântecele pline de emoție semnate de Enescu, pe care în ultimii ani a început să le descopere cu tot mai mult interes și cele ale compozitorului francez Debussy.
Artista s-a născut în Rostov-pe-Don, Rusia. A început să cânte la pian la vârsta de 4 ani, a studiat la Colegiul Special de Muzică din cadrul Conservatorului de Stat Rahmaninov și continuă în prezent studiile la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și la Școala de Muzică din Fiesole, Italia.


Daria a reușit să obțină premii importante la multe concursuri internaționale de pian, grație echilibrului fin pe care l-a obținut în timp între lejeritatea interpretării, virtuozitatea tehnică, sensibilitatea transmisă și multitudinea de nuanțe. De-a lungul timpului, aceasta a susținut recitaluri și concerte cu orchestra în săli importante din Rusia, Europa, Taiwan, Japonia sau Statele Unite ale Americii.



Trio Zamfirescu, într-un regal de chitară clasică
Fraţii Georgeta, Ionuţ şi Stan Zamfirescu sunt unanim recunoscuţi ca unii dintre cei mai buni chitarişti din România, fiind deţinătorii premiului întâi la toate competiţiile naţionale de gen şi purtând răsunătoare succese pe plan european. Cei 3 artiști vor încheia seria concertelor din cadrul Stagiunii Camerale George Enescu, duminică, 13 septembrie, de la ora 19:00.
Cei trei membri ai trio-ului au susţinut concerte în Ungaria, Spania, Serbia, Germania, Italia, Grecia, Israel, Cehia sau Malaezia, întorcându-se încununaţi de elogiile presei de specialitate. Artiştii îşi propun să anime viaţa muzicală românească cu o diversitate repertorială care împleteşte stilul nuevo flamenco cu eleganţa muzicii clasice, redată printr-o tehnică ușor de remarcat ca fiind impecabilă. Trio Zamfirescu s-a născut din dorinţa de a reda şi transmite acea trăire speciala regăsită în muzica de chitară clasică, prin etalarea unei palete largi de expresie, de la profunzimea stărilor meditative, la intensitatea pasajelor de virtuozitate.


Concertele din cadrul Stagiunii Camerale George Enescu sunt organizate în conformitate cu prevederile legale actuale, în condiții de distanțare socială și respectare a tuturor măsurilor de prevenire COVID-19. Participarea la recitaluri este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin completarea formularului online, disponibil la adresa bit.ly/Rezervari2020-StagiuneaGeorgeEnescu.
Organizată de către Asociația Culturală Play, Stagiunea Camerală George Enescu – asociată Festivalului și Concursului Internațional George Enescu – este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Detalii despre acest eveniment găsiți pe pagina de Facebook „Festivalul Enescu la Sibiu”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri