spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Șansă pentru agricultorii și fermierii din Şelimbăr. Care este proiectul lui Ion Alexandru, candidat la primăria comunei (P.E.)

Știri din Județ

Mai puțin de o lună ne desparte până la bogatele recolte ale agricultorilor șelimbăreni. Produse gustoase și, cel mai important, sănătoase vor putea pune pe masă toți cei care aleg să cumpere de la șelimbăreni. Alimente BIO se găsesc și la fermierii din comună, cu toții muncind neîncetat pentru a-și ține micile afaceri pe picioare. Dincolo de eforturile proprii și de avantajele pe care le oferă câmpurile și dealurile din Șelimbăr, agricultorii și fermierii au nevoie de sprijin. Ion Alexandru, candidatul PRO România pentru funcția de primar al comunei, vine cu un proiect vital pentru lucrătorii din acest domeniu.

„Cei mai mulți dintre noi știm cât de greu este să lucrezi pământul, cât efort implică lucrul cu animalele, de câtă răbdare, forță, pricepere, timp și, mai ales, implicare este nevoie pentru a ieși un produs bun. Iar oamenii care fac aceste lucruri au nevoie și de sprijin, de la fonduri, până la implicare din partea autorităților locale. În Șelimbăr trebuie înființată, cu investiții publice-private, o asociație a fermierilor și agricultorilor locali. Este esențial ca oamenii să fie organizați și să le fie sprijinite interesele, mai ales de autoritățile locale. Cred cu tărie că administrația publică locală din Șelimbăr se poate implica pentru o și mai bună activitate a fermierilor și agricultorilor din comună”, apreciază Ion Alexandru, candidatul PRO România pentru funcția de primar.

Liderul PRO România Șelimbăr mai spune că, alături de o asociație stabilă, trebuie să existe și un loc adecvat pentru ca produsele să fie scoase la vânzare. „Avem în Șelimbăr fermieri și agricultori muncitori, pricepuți, ale căror produse sunt căutate de la zeci de kilometri distanță. Este nevoie de o mai bună organizare în acest sens. Iar o piață agro-alimentară, unde membrii viitoarei asociații să își poată vinde produsele BIO, este, de asemenea, vitală. Fermierii și agricultorii noștri muncesc, însă este nevoie să fie încurajați să aducă pe piață, în condiții optime, produse naturale. Este momentul să ne implicăm!”, mai precizează Ion Alexandru.

„Sibiul se bucură de o diversitate de producători locali, însă, din păcate, principala problemă a acestora rămâne piața de desfacere. Este nevoie de campanii de promovare și încurajare a producătorilor autohtoni, care pot aduce pe piață produse sănătoase. În Șelimbăr, primii pași în acest sens sunt înființarea unei asociații a agricultorilor și fermierilor și amenajarea unei piețe agroalimentare. Și, foarte important este ca produsele locale, BIO, să ajungă și pe rafturile marilor retaileri. În Șelimbăr sunt deja magazine importante. Regasim aici produse naturale din Bulgaria, Spania sau Italia, dar cred ca ar trebui să predomine produsele românești, mai ales cele din zona noastră”, declară și Tiberiu Șerbăneci, candidat PRO România la Consiliul Județean Sibiu și coordonator al Departamentului de antreprenoriat din cadrul organizației județene.

Tiberiu Serbaneci

De asemenea, Ion Alexandru, candidatul PRO România la Primăria Șelimbăr dă asigurări că, odată ajuns în funcția de primar, va face toate demersurile necesare pentru ca fermierii și agricultorii din comună să beneficieze de sprijin local și că se va ocupa îndeaproape de atragerea unor investiții private în folosul producătorilor BIO, astfel încât, de pe urma colaborării publice-private, să câștige atât fermierii și agricultorii, cât și clienții.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul PRO România Sibiu prin mandatar financiar cod AEP și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri