5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Astrid Fodor ar vrea ca şcoala să înceapă după alegeri

Știri din Județ

Invitată la o dezbatere cu ceilalţi candidaţi la funcţia de primar la Sibiului, Astrid Fodor a declarat luni seara că personal şi-ar dori ca şcoala să înceapă după alegerile locale din 27 septembrie. Ea l-a susţinut în această idee pe ante-vorbitorul ei, candidatul ALDE, Horaţiu Marin. Cei doi au fost singurii din cei 11 candidaţi prezenţi la dezbaterea pe teme de educaţie din curtea Colegiului Octavian Goga, care s-au exprimat pentru amânarea începutului de an şcolar. Tot luni primul-ministru Orban a declarat că au fost discuţii pe această temă, dar că s-a decis ca şcoala să înceapă în 14 septembrie.

„În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie, n.red.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE”, a declarat Astrid Fodor.

Ideea amânării începutului de an şcolar a fost lansată de candidatul ALDE la Primăria Sibiu, Horaţiu Marin: „Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș