11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Petru Florea, candidatul PRO România la Consiliul Judeţean Sibiu: „Comunităţiile sărace din judeţ au fost uitate, chiar şterse din statistici” (PE)

Știri din Județ

Candidatul PRO România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Petru Florea propune sibienilor din tot judeţul un program de integrare socială şi economică pentru comunităţile sărace. „Alături de colegii mei am definitivat un program care să ofere soluţii concrete acelor comunităţi din judeţ care nu pot ieşi din sărăcie. Uniunea Europeană are o serie de măsuri ce pot fi aplicate local pentru incluziunea socială a acestor oameni. Dar noi venim şi cu un pachet de măsuri de dezvoltare economică pentru aceste comunităţi” a explicat Petru Florea, PRO România.

Măsurile gândite de PRO România pentru judeţul Sibiu prevăd un mix între cele de asistenţă socială şi cele de dezvoltare economică, pentru integrarea acestor comunităţi pe piaţa muncii. Alături de specialiştii PRO România, cum este viitorul consilier judeţean Szombatfalvi-Török Francisc, s-a elaborat deja un plan de măsuri eficiente. Acesta include mobilizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Consiliului Judeţean Sibiu alături de asistenţii sociali din localităţi pentru identificarea în teren a acestor comunităţi sărace şi a cauzelor sărăciei. „Lipsa accesului la educaţie, la informaţie despre locurile de muncă, lipsa asistenţei sociale care să îi îndrume pas cu pas – acestea sunt cauzele reale ale sărăciei. Comunităţiile sărace din judeţ au fost uitate, chiar şterse din statistici, pentru că aşa să dăm mai bine la Bucureşti şi Bruxelles ca un judeţ cu avânt economic. Uniunea Europeană, prin politicile sale, recunoaşte sărăcia ca o componentă reală în orice ţară dezvoltată şi identifică multiple cauze pentru aceasta, dar şi măsuri concrete” a declarat Petru Florea, candidatul PRO România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

PRO România propune implicarea Consiliului Judeţean Sibiu, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi în parteneriat real cu primăriile şi asociaţiile de profil în implementarea de măsuri pentru combaterea sărăciei în aceste comunităţi din judeţ. „Am fost mereu pe principiul că oamenii aflaţi în această situaţie au nevoie nu doar de bani şi alimente, ca ajutoare sociale, ci şi îndrumare şi acces la educaţie şi informaţie. Dă-i omului un peşte şi va mânca o zi, dă-i o undiţă şi învaţă-l să pescuiască şi se va hrăni singur toată viaţa! Această pildă stă la baza concepţiei noastre de combinare a măsurilor sociale cu cele de integrare pe piaţa muncii a oamenilor din comunităţile sărace ale judeţului” a explicat Petru Florea, PRO România.

Insistăm în demersul nostru ca judeţul Sibiu să atragă investitori în mai multe zone, nu doar in oraşul Sibiu. O dezvoltare economică unitară a judeţului va elimina treptat sărăcia din multe comunităţi. „Observăm că zonele Mediaş, Dumbrăveni, Agnita, Avrig deţin cele mai mari comunităţi sărace din judeţ. Dar tot acolo avem şi cele mai puţine investiţii atrase. Primarii trebuie sprijiniţi prin măsuri concrete, inclusiv financiare şi de atragere de fonduri europene, de către Consiliul Judeţean Sibiu, pentru a crea locuri de muncă pe termen lung în comunităţile respective” a declarat Petru Florea, candidatul PRO România la funcţia de preşedinte al ConsiliuluiJudeţean Sibiu.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul PRO România prin mandatar financiar și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri