spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Școlile sibiene luate la “purecat” de ISU SIBIU

Știri din Județ

Publicitate

Școlile sibiene au fost luate cu asalt de către inspectorii ISU SIBIU pentru verificarea nivelului de siguranță la incendiu. În urma controalelor au fost depistate 22 de nereguli dintre care 17 au fost sancționate cu avertismente scrise.

Pompierii militari sibieni avertizează atât profesorii cât și elevii de obligativitatea unor măsuri de minimă siguranță, cele mai multe fiind deja prezente în unitățile de învățământ din județul Sibiu. Unele dintre ele sunt: stingătoare funcționale, căi de acces special semnalizate, iluminat special în caz de incendiu dar și folosirea corectă a instalației electrice sau termică.

„Perioada premergătoare începerii noului an de învățământ se remarcă prin efortul conjugat, deschiderea și implicarea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu , care împreună cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean desfășoară activități pentru creșterea nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului.


Până în prezent Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a desfăşurat 7 acţiuni de control şi activităţi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu și Mediaș, în urma cărora au fost identificate 22 de nereguli dintre care 17 au fost sancționate cu avertismente scrise.

Creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituția noastră, sens în care specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au urmărit pe timpul controalelor respectarea următoarele măsuri:

verificarea organizării activității privind identificarea și evaluarea riscurilor pe timpul exploatării acestor construcții;
asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului;
existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori;
existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu vă reamintește importanța respectării următoarelor măsuri de prevenire la unitățile de invățământ:

– căile de evacuare şi salvare din unitãţile de învãţãmânt (coridoare, scări, ieşiri) trebuie să fie permanent utilizabile, iar lãţimea acestora nu trebuie
îngustată prin amplasarea de automate pentru sucuri, dulapuri, etc.

uşile trebuie ţinute permanent închise. În caz de incendiu, pe timpul
parcurgerii traseului de evacuare, se va urmări închiderea tuturor uşilor, fără însă a le bloca.
– funcţionarea sistemului de alarmare trebuie verificată în afara orelor de învăţământ.
semnalul de alarmare trebuie sã fie cunoscut de cãtre profesori şi elevi. Se recomandă, pregătirea şi a altor echipamente de alarmare de rezervă (de
exemplu: clopoţel, megafon,etc.).
stingătoarele şi hidranţii trebuie să fie permanent accesibile şi în stare de funcţionare.
clasele cu copii cu handicap locomotor trebuie amplasate pe cât posibil la parter. Dacă acest lucru nu este realizabil, se vor alege pentru aceşti elevi
clasele din care calea de evacuare până în exterior care este cea mai scurtă.
în cadrul orelor speciale, în baza programei de învăţământ, elevilor li se vor transmite cunoştinţele generale în domeniul apărării împotriva incendiilor.
în fiecare sală de clasă se vor afişa instrucţiunile pe care elevii şi profesorii
trebuie sã le cunoască şi să le urmeze în cazul declanşării alarmei de evacuare.
profesorii au rolul de ai instrui pe elevi în ceea ce priveşte pregătirea
generală în domeniul apărării împotriva incendiilor, cunoaşterea planului de alarmare şi evacuare şi a comportamentului pe care trebuie să-l aibă în caz de incendiu.
” se arată într-un comunicat de presă al ISU SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri