19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei: „Am luat toate măsurile pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță!”

Știri din Județ

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat cisnădienilor. Acesta a anunțat că noul an școlar, ce va începe de mâine, 14 septembrie, va fi un an în care siguranța elevilor va fi o prioritate.

Gheorghe Huja asigură, deasemenea că s-au luat toate măsurile de prevenire pentru ca anul școlar 2020-2021 să se desfășoare în condiții de siguranță.

Dragi cisnădieni,

Mâine e o zi importantă pentru părinții și copiii din Cisnădie, chiar dacă începutul noului an școlar va fi unul atipic, total diferit de anii trecuți. Din fericire, situația epidemiologică din Cisnădie permite începerea școlii în scenariul verde, cu participarea fizică la ore a preșcolarilor și elevilor.

Am vorbit în aceste zile cu mulți părinți care se arătau îngrijorați de felul în care vor evolua lucrurile, le înțeleg temerile, dar vreau să vă asigur că la Cisnădie am reușit, împreună cu directorii școlilor și grădinițelor, să luăm toate măsurile pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță. Am discutat mult și împreună am găsit cele mai bune soluții, astfel încât copiii să poată merge la ore, corect protejați.

S-au creat culoare de acces, care să reducă interacțiunea dintre elevii diferitelor clase, există substanțe dezinfectante, iar orarul a fost gândit în așa fel încât să nu existe intervale în care spațiile comune să fie aglomerate. Pe lângă investițiile pe care administrația locală le-a făcut și le va face pentru asigurarea celor mai bune condiții în școlile și grădinițele din Cisnădie, vom accesa fonduri europene destinate dotării școlilor cu echipamente de protecție medicală și tablete (AM POIM a lansat recent în consultare ghidul solicitantului pentru astfel de proiecte).

Trecem prin momente dificile, printr-o perioadă de confuzii, dar vreau să fiți siguri de un lucru: administrația locală cisnădiană a pus și va pune pe primul loc interesul și siguranța copiilor și, de aceea, facem tot ce trebuie pentru protejarea sănătății preșcolarilor și elevilor din oraș.

Împreună, respectând regulile de igienă și distanțare fizică vom depăși acest episod delicat, care sunt convins că ne va întări și ne va ajuta să ne alegem corect prioritățile. Vă doresc tuturor, părinți, elevi și cadre didactice, multă sănătate și un an școlar rodnic!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri