spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

OPINIE: Eu cu cine votez? (I)

Știri din Județ

Publicitate

Pentru că intrăm în ultima săptămână de campanie electorală am să vă redau câteva gânduri personale pe baza informaţiilor din judeţ şi propriilor opinii despre candidaţii din diferite localităţi ale judeţului. Pentru a nu obosi, le voi prezenta în serial.

Începem cu Agnita. Un oraş aproape de celălalt capăt al Văii Hârtibaciului şi care în ultimii ani a fost un pol PSD. Alături de comunele din zonă, cu mici excepţii, aici era fieful lui Cindrea, fostul şef PSD Sibiu. De aici se spune că a obţinut Cindrea voturile în plus în anul 2012 de a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. Dar de-PSD-izarea zonei, ca şi a întregului judeţ se simte şi aici. Am scris despre primarul din Chirpăr (PSD) care distribuia ajutoarea de la UE în scop electoral. La fel ca alt candidat PSD din Tălmaciu. Se pare că la ei în partid este o practică. Nu se pot dezobişnui de metehnele trecutului, ştiţi voi, găleata, plasa etc.

Am scris şi despre primarii PSD din Agnita, Chirpăr, Iacobeni, Merghindeal care au dat cu banul public fără număr baronului local Chirion. Fost PD-ist, apoi PNL-ist, de două luni Chirion a fost vopsit USR-ist. Alături de Radu Curcean, fost primar de Agnita şi membru în 5 partide, acum devenit şi el „nou în politică”, adică USR-ist. Aş putea scrie despre pensiunea soţiei lui Curcean, construcţie începută din fonduri guvernamentale, probabil corect câştigate, pe vremea când acesta era primar.

Nu am scris despre actualul primar din Agnita, PSD-istul Ioan Dragoman, de profesie şofer. De fapt instructor auto. Nu am scris, pentru că nu prea aveam ce scrie. Omul a fost mai mult absent, decât prezent. Oamenii spun că în ultimii patru ani a fost aşa de rar în primărie, că unii angajaţi nici nu ştiu cum arată primarul. Motivele sale sunt pur personale, în mare parte. Dar când îţi iei atâtea zile de concediu medical sau libere, an de an, ridici un semn de întrebare privind capacitatea ta de a conduce o primărie de oraş.

Dacă vii mai spre Sibiu, pe valea Hârtibaciului, trebuie să ai grijă prin Nocrich. Aici am scris despre achiziţiile auto ale primarului Vişa (PNL) şi despre acuzele oamenilor că anumite maşini agricole ale primăriei lucrează pământul unui oarecare primar.

Iar dacă ajung la Roşia trebuie să am grijă cu primarul fost ALDE, vopsit acum PMP, care dacă îl superi cu ceva „te amendează cu un miliard” pentru că poate. Şi pentru că moşia Roşia cu toate terenurile, pe care zeci de oameni le-au revendicat şi nu le-au primit, sunt atent cultivate de anumite persoane.

Să nu uit de Marpod, unde e Sebastian Dotcoş, cel care s-a vrut prefect PNL şi a fost zburat din Consiliul Judeţean direct la el în comună. Aşa este când te pui cu şeful cel mare, îţi taie din aripi şi nu mai eşti aşa cocoş.

Şi atunci mă întreb, eu, locuitor din zona Văii Hârtibaciului, cu cine votez?

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Primarul comunei Ciugud, un exemplu de candidat.
    Nu a cheltuit niciun leu din banii primiti de la stat pentru campania electorala. Fara afise si pliante pe hartie pentru a salva padurile.A comunicat permanent cu locuitorii, asa cum a facut si in afara campaniei electorale.
    Nu i-a urmat exemplu niciun candidat la alegerile locale. De ce oare? Cei mai multi stiu ca nu au facut nimic ,in cei 4 ani de mandat sau chiar in mai multe mandate, pentru a creste calitatea vietii locuitorilor, iar acum vin cu alte promisiuni sperand ca alegatorii uita, sunt intelegatori si rabdatori.
    Felicitari primarului din comuna Ciugud.Acesta este portretul unui primar care actionateaza doar in interesul locuitorilor si care chiar merita sa fie votat pentru multe mandate.

  2. La Ciugud ( comuna cu 3200 de locuitori) au fost investite 27 de milioane de euro, fonduri europene, în asfalt, reţeaua de apă, de canalizare şi cea electrică. Investitorii care au afaceri acolo au plătit taxe şi impozite locale de 2,5 milioane de lei.În 2013, Ciugudul a fost liderul României în atragerea fondurilor europene. Astăzi, comuna nu face anticameră la Judeţ şi nu cere pomană la Guvernul român.
    Comuna Ciugud, primul „smart village” din Romania.
    Primarul a fost exclus din PSD in 2017, si candideaza independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor