spot_img
9.2 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Bolnavii care au nevoie de recuperare, condamnaţi la pat

Știri din Județ

Publicitate

Persoane paralizate după accidente vasculare cerebrale, intervenții pe creier sau de coloană vertebrală, după fracturi, proteze de șold sau genunchi sau care prezintă afecțiuni reumatice severe au o şansă să ducă o viaţă normală dacă fac recuperare.

După ce activitatea secţiei Recuperare Medicală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu a fost întreruptă timp de 2 luni, cel mai mare spital din judeţ fiind desemnat spital suport Covid, listele de aşteptare au crescut foarte mult, iar şansele de recuperare ale pacienţilor au scăzut.

Bolnavii cu diverse dizabilităţi au aşteptat cu mult interes redeschiderea secţiei, din 9 iunie. Acum, ar putea fi din nou ţintuiţi la pat deoarece în condițiile epidemiologice actuale, secția ar putea fi din nou închisă.

„Secţia de Recuperare Medicală I este propusă din nou de către DSP Sibiu să fie transformată în secție Covid, deși există alte spitale desemnate pentru a trata acest tip de pacienți: Spitalul CFR Sibiu, Spitalul din Cisnădie și un compartiment la spitalul din Mediaș. Considerăm că reînchiderea secției ar fi o greșeală deoarece șansa de recuperare a bolnavilor cu dizabilități va fi mult diminuată, întârziată sau în anumite situații ireversibilă. Acești bolnavi, asemănător bolnavilor COVID-19, au dreptul la servicii medicale de specialitate! În plus, reabilitarea medicală trebuie inițiată cât mai precoce, orice întârziere aduce prejudicii funcționale importante și de cele mai multe ori ireversibile”, spune medicul Florina Popa, şeful secţiei, care din anul 1985 se luptă ca bolnavii să ducă o viaţă normală.

Medicii, kinetoterapeuții, asistenții medicali și personalul auxiliar fac o treabă excelentă, iar cea mai mare bucurie a lor este când pacientul pleacă pe picioarele lui din secţie. Se bucură de progresele fiecărui pacient şi vor ca fiecare bolnav să poată duce o viaţă normală după ce este externat.

Personalul secţiei, în frunte cu şeful secţiei, au făcut nenumărate demersuri, iar în urmă cu 5 ani secţia a fost renovată complet. În prezent, pacienţii care vin şi din afara judeţului dispun de condiții hoteliere deosebite și dotare cu aparatură modernă de specialitate.Sunt o mână de oameni ambiţioşi, o echipă multiprofesională bine pregătită și devotată formată din medici specialiști (3 medici primari, cadre universitare) care coordonează întreaga activitate, kinetoterapeuți,asistenți medicali generaliști sau cu specializare în balneofizioterapie.

Clinica are 30 de paturi și este structurată pe compartimente, astfel are un compartiment de Recuperare neurologică de 20 de paturi, singurul din județ, cu dotare corespunzătoare, în care sunt internați pacienți, majoritatea fiind după accidente vasculare cerebrale și cu dizabilități importante.

Secția are și cu un compartiment de Recuperare ortopedică de 5 paturi pentru preluarea și recuperarea pacienților posttraumatici și ortopedici.Reamintim că activitatea secției a fost întreruptă timp de 2 luni (aprilie și mai anul curent) deoarece SCJUS a fost desemnat spital suport Covid, astfel că majoritatea secțiilor au asigurat asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.Reporterii Sibiu Independent au fost săptămâna trecută şi au văzut eforturile care sunt depuse pentru recuperarea unui astfel de bolnav. Cum pacienţi cu deficite importante apărute chiar și după ce au suferit un stop cardio-respirator resuscitat şi cărora la început nu li se mai dădeau şanse la viaţă, au plecat pe picioarele lor. 

Specialiştii din secţia de Recuperare Medicală I nu pot da garanţii, dar pot face eforturi pentru ca pacienţii să ducă o viaţă normală.

Ce se va întâmpla cu aceşti bolnavi este încă necunoscut în cazul în care secția ar fi din nou închisă. Nu se ştie nici cine va răspunde pentru condamnarea acestor bolnavi la pat sau cu o deficienţă care nu se va mai putea recupera câte zile vor mai avea de trăit.

Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Spital Sibiu recuperare
Publicitate

17 COMENTARII

  1. Bună ziua .Am făcut și eu tratament la secția de recuperare și m-am simțit foarte bine.Acum ar trebui sa repet procedurile dar nu pot din cauza virusului că vor să închidă secția din nou .Cei care decid nu se gândesc și ceilalți
    bolnavi

  2. Bună ziua! Am fost și eu pacient al clinicii de reabilitare condusa de doamna dr Popa. Am rămas surprins de tratamentul și de condițiile deosebite pe care le am găsit. Sunt atâtea spitale în județ care pot interna pacienți covid. E păcat sa nu aibă acces la tratament bolnavii.

  3. Având în vedere calitatea mea de fiică a unui fost pacient și sper că și viitor al acestei secții, nu am cuvinte prin care să-mi exprim mulțumirea pentru încrederea pe care doamna Dr. Popa Florina i-a insuflat-o tatălui meu încă de la prima întrevedere. Fără această încredere nu ar fi avut curajul de a merge mai departe. L-am adus cu ambulanța din afara județului, pe targa, plegic cu pampers și a plecat după prima internare pe picioarele lui.
    A început post-acut într-o secție bine pregătită cu condiții optime în cabinetele de masaj/sală de gimnastică, salon foarte curat și primitor cu grup sanitar propriu, eficiența organizării interne, altitudinea personalului auxiliar, toate la superlativ.
    Mii de mulțumiri întregului personal al acestei secții pentru buna atitudine, grija și susținerea oferită tatălui meu Vasile B.si acordarea de îngrijiri medicale la cel mai înalt nivel.
    Aș dori ca pe lângă mulțumiri să-i adresez și felicitări doamnei doctor pentru conducere și coordonare, pentru oamenii minunați pe care îi are, adevărați profesioniști ai medicinei, pentru competența profesionala, dăruirea și capacitatea de a înțelege suferința prin care a trecut, deoarece este foarte important pentru un pacient să vadă că medicul este alături de el, îl încurajează și face tot ce-i stă în putință pentru a-l vedea sănătos.
    Cu deosebită considerație,
    Alina Roșca

  4. Sectia a fost inchisa doua luni pt ca asa a hotarat cineva. In acest timp acolo nu a fost internat nici un bolnav de covid. Deci, doar s-a facut o economie la bugetul sanatatii, pe seama bolnavilor care aveau nevoie de recuperare. Consecinta este ca unii dintre acestia pot sa ramana cu diverse grade de invaliditate permanenta. Raspunde cineva pentru asta? Pentru ca nu raspunde, probabil vor sa repete scenariul.

  5. Buna ziua.Am fost si noi pacienți ai Clinicii Reabilitare 1,eu si sotul ne am simtit foarte bine dupa tratament,iar condițiile din baza de tratament sunt foarte bune ,personalul medical dedicat meseriei iar pentru doamna doctor Popa Florina avem doar cuvinte de laudă.
    Speram sa revenim la tratament cât mai curand ,deoarece noi cei cu probleme de sănătate avem nevoie de tratament de specialitate.

  6. Și pacienții cu alte afecțiuni inafara de Covid care este acuma in focus maxim au nevoie de îngrijire medicală. Părinții mei au avut nevoie de acest tratament și nu au putut beneficia in perioada stării de urgentă. Ne-am bucurat extrem de mult ca s-a redeschis și au putut urma tratamentul necesar. Nu ar fi o idee prea buna sa închidă din nou aceasta secție.

  7. Super mulțumit de medici, asistenți și infirmiere .În perioada de internare a mamei s-a simțit ca în familie, alături de personalul medical .Respect pentru toți cei care ne readuc sănătatea și speranța pierdute din cauza diferitelor afecțiuni .Vă mulțumesc întregii echipe .Foarte mulțumită de condițiile de spitalizare și de profesionalismul personalului sanitar. Disciplina și ordinea la internare și mai apoi, pe timpul spitalizării As. Șefă Cotora Marinela este devotata acestei secții, implicarea este de 100%, mulțumesc frumos pentru îngrijirea mamei mele pe timpul spitalizări.
    A fost tratată foarte bine de tot personalul. Curățenie impecabilă, schimbare lenjerie zi de zi, cât și cea de pat. Într-un cuvânt, un colectiv de medici și personal auxiliar profesionist și foarte afectuos din punct de vedere uman, cu credința în Dumnezeu. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine.
    Am rămas foarte impresionat .Nota 10 cu felicitări . Nu am cuvinte prin care să-mi exprim mulțumirea pentru încrederea pe care doamna Dr. Popa Florina Șef Secție i-a insuflat-o mamei mele de la prima întrevedere. Fără această încredere nu ar fi avut curajul de a merge mai departe. Condiții hoteliere de 5 stele, un loc unde indiferent de boală sau vârstă ești tratat cu iubire, cu atenție și ți se acordă îngrijire la cele mai înalte standarde .E un miracol că există un astfel de loc în Romania. Pe perioada spitalizării, echipa medicală condusă de Dr. Popa Florina a dat dovadă de mult profesionalism, fapt pentru care mulțumesc și le doresc sănătate .Mama are nevoie de recuperare, nu cred că acești oameni care nu cunosc viața bolnavului, vorbesc din vise și colii de hârtie aruncate pe birouri pot ajunge ca Secţia de Recuperare Medicală I să fie propusă din nou de către DSP Sibiu , transformată în secție cu virusul SARS-CoV-2. Secția renovată de către C.J. Sibiu cu bani publici, cu cadre medicale devotate munci pe care o depun e păcat ca acești pacienți bolnavi să nu aibă tratamentul necesar. Noi ,mass-media am să luăm atitudine si nu o să lăsăm Secţia de Recuperare Medicală I să fie închisă din nou.

  8. Sunt o pacientă operată pe coloana si am avut nevoie de recuperare după 30 de zile ,in aceasta secție, dar a fost închisă fapt pentru care am amînat tratamentul trei luni in defavoarea sănătății mele.In aceasta secție tratamentele trebuiesc făcute la timp nu cînd se poate,ca sa nu rămâi cu urmări grave .Numai cei care trec prin aceasta experienta pot intelege importanța acestei secții si ca trebuie sa ramana deschisă ca pacienții să se poată recupera si sa nu rămînă blocați la pat .Personalul secției depune eforturi mari pentru recuperarea pacientilor dar nu este suficient daca secția nu rămâne deschisă.

  9. Aceasta sectie trebuie sa ramana deschisa pentru pacientii care au nevoie de recuperare. Efectuarea la timp a tratamentelor de fizioterapie este esentiala in recuperarea completa a pacientilor , mai ales dupa interventiile pe coloana sau afectiuni neurologice.
    Inchiderea sectiei insemna timp mare de asteptare pentru pacienti si riscul ca acestia sa ramana cu probleme pe viata.

  10. Bună ziua! Consider că este o secție foarte importanta pentru bolnavii care au nevoie de recuperare si ar trebui să conteze foarte mult lucrul asta. Este o secție foarte bine echipată si echipa de medici și asistente este foarte bine pregătită în ceea ce privește tratarea si recuperarea bolnavilor care au nevoie de tratament specializat, nu stiu daca este o soluție foarte bună sa fie închisă !!
    Mult succes in continuare si sa rămâneți în continuare o echipă de profesionisti!
    Cu consideratie, Claudia.

  11. Sotul meu a cazut si si-a lovit umarul stang la sfarsitul lui fèbruarie. A neglijat lovitura si a inceput pandemia. 3 luni a suferit, a pierdut mobilitatea mainii, somnul… durerile au fost cumplite! La mijlocul lui iunie a ajuns la Sibiu la fizio la d-na doctor Popa, noi fiind din Deva. In 2 saptamani a recuperat 70 % din mobilitatea mainii si a scapat de dureri. Mai are nevoie de inca o sedinta pentru recuperare completa la 6 luni de la prima. Fara asta nu poate fi recuperat complet. Are nevoie de specialistii de la Sibiu, de d-na dr. Popa si de tot personalul. Sotul meu a fost impresionat de tot ce se intampla in aceea sectie. Aparatura diversa, terapii, oameni, conditii de sedere. Totul la superlativ! Multumim d-na doctor! Dumneavoastra si tuturor subordonatilor! Respect!

  12. Bună ziua! În calitate de fiica a doi foști pacienți, părinții mei doresc a mulțumi pe aceasta cale doamnei Dr. Diaconu, care a contribuit la recuperarea lor și le-a oferit ajutor necondiționat pe toată perioada. Menționez faptul ca serviciile și condițiile oferite de către personal au fost unele excelente. Este o secție foarte bine echipata, iar cadrele medicale sunt foarte bine pregătite. Consider ca este nevoie în continuare ca secția sa funcționeze, deoarece ajuta enorm la tratarea și recuperarea pacienților care au nevoie de tratament specializat.
    Cu considerație,
    Flavia Isaila

  13. Sunt pacienta a sectiei de Fizioterapie din Sibiu de 2 ani si pot sa va spun ca am intalnit un medic, dr. Diaconu si asistenti medicali extrem de profesionisti. Curatenia, amabilitatea cu care am fost intampinata de fiecare data, reusita tratamentului m-au facut sa revin cu mare incredere. Ar fi foarte trist sa fie privati pacientii de serviciile acestei sectii

  14. Buna ziua! Am fost si eu internată la Clinica de Reabilitare Sibiu, m-am simtit foarte bine dupa tratament, iar condițiile din baza de tratament sunt foarte bune, personalul medical dedicat meseriei.
    Sper sa revin la tratament cât mai curând.
    Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat!

  15. Buna ziua! Si tatal meu care a suferit un AVC a fost internat in cadrul clinicii si recuperarea a fost importanta, dar pentru a dobandi independenta are nevoie de sedinte de recuperare periodice astfel incat consider ca e total imoral si gresit sa se transforme clinica in sectie Covid, intrucat mai exista si alte nevoie medicale in randul populatiei. Despre echipa ce deserveste aceasta sectie a SCJS nu avem decat cuvinte de lauda si speram sa isi poata continua activitatea in asa fel incat bolnavii cu probleme motrice sa poata sa mai spere la reabilitare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor