spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Candidaţii fug de dezbateri. Cu mici excepţii. Oare de ce?

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a încercat un demers democratic de a organiza o dezbatere publică transmisă video în direct pe Facebook cu candidaţii la Primăria Turnu Roşu. Am trimis invitaţii la Andreea Anghel (USRPLUS), Stelian Istrate (PMP), Elena Mangu (PNL) şi Paul Morar (PSD).

Din cei patru candidaţi doar Andreea Anghel (foto) (USR PLUS) a acceptat provocarea noastră. Elena Mangu ne-a refuzat politicos: „Cu respectul cuvenit vă răspund, consider că nu este relevantă şi destul de târziu”. Ceilalţi doi candidaţi Istrate Stelian şi Paul Morar nici nu s-au sinchisit să răspundă, deşi au primit invitaţiile.

Am dorit ca joi, 24 septembrie, după masa, să aibă loc această dezbatere. Nu am considerat că la final de campanie, candidaţii au nevoie de multe zile pentru a se pregăti, ei, probabil, având deja programul electoral şi toate detaliile privind viziunea asupra viitorului comunei. Din păcate experimentul nostru a eşuat. Cu excepţia candidatei USR Plus, Andreea Anghel, care s-a arătat deschisă să participe la data şi ora stabilite de noi. Dar cu un candidat nu poţi face dezbatere.

Din păcate în această campanie electorală s-au mai încercat dezbateri în oraşe şi comune sau chiar la nivelul preşedintelui Consiliului Judeţean. În toate cazurile candidaţii, majoritatea, au refuzat. Singura reuşită în temă de dezbateri a fost cea pe educaţie, organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor cu candidaţii la Primăria Sibiu. Dar acolo a fost doar o temă abordată.

În mod normal, după modelul mai vechi al democraţiilor occidentale, la alegerile locale fiecare comună sau oraş ar trebui să aibă o dezbatere între candidaţi pe proiecte. La Sibiu acest lucru însă nu se doreşte…

Andreea Anghel a fost singurul candidat din Turnu Roşu care a acceptat să participe la dezbaterea publică
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului