7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Mesajul unui psihiatru sibian de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Știri din Județ

Doctorul Sas Alina-Daniela, medic primar psihiatru la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, celebrată anual în data de 10 octombrie.

”Experiența profesională mi-a arătat că bolile mintale, afectând sănătatea în general, pot bloca capacitatea omului de a se realiza și de a fi de folos comunității. De aceea, promovez în rândul pacienților mei un stil de viaţă sănătos, îi informez privind mijloacele de autocontrol al stresului iar pe pacienții cu boli cronice grave, îi ajut să recunoască simptomele precoce ale depresiei.
Pentru cei care au în preajma lor o persoană cu o boală psihică, le spun că cel mai util lucru pe care îl pot face este să îi recomande un consult psihiatric. Psihiatrul decide când și dacă este nevoie de un tratament medicamentos sau ar fi suficientă doar psihoterapia. Să reținem că în momentele în care un om nu se simte bine are cea mai mare nevoie de înțelegere, susținere și încurajare.”

Sursă: Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin“ Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri